Volledig scherm
© Getty

Ondanks doemscenario’s: magnetisch veld van Aarde zal voorlopig niet omkeren volgens nieuwe studie

WetenschapAlle eerder dit jaar aangekondigde doemscenario’s ten spijt ziet het niet naar uit dat de magnetische polen van onze Aarde snel zullen omkeren. Dat is de conclusie van een nieuwe internationale studie die deze week gepubliceerd werd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

13 reacties

 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Persoonlijk vind ik dee theorie nogal vergezocht. De kans bestaat maar zonder bewijsbare feiten blijft het koffiedik kijken. Ik vind het vooral o trustee dagverblijf eerst "onheilspellende"dingen gebeuren die enkele maanden later door een "nieuw onderzoek" onwaar blijken te zijn. Dit doet met denken aan Trump: fake news .... zolang de portemonnee maar bepaalt.
 • Preben Leus

  2 jaar geleden
  @ Alain Ik dacht dat er in lava van vulkaanuitbarstingen deeltjes ijzer waren waardoor deze een richting opgingen (het noorden) en door verschillende tijdspanne's na te kijken zit men waar de deeltjes naar wijzen ofzoiets.. Er zat een logische verklaring achter en tas zo iets weet het ook niet goed meer...
 • Alain Terrieur

  3 jaar geleden
  En hoe weten ze dat die polen tienduizenden of honderdduizenden jaren geleden al eens omgekeerd zijn? Hebben ze ergens een gazet van 100.000 jaar geleden gevonden of wat? Sprookjes en verzinsels.
 • Jurgen Vermaut

  3 jaar geleden
  De zuidpool is het magnetische noorden en de noordpool het magnetische zuiden. En dit switchen is al honderden keren gebeurd in de bestaansgeschiedenis van de aarde.
 • Willy Govaert

  3 jaar geleden
  Ik denk dat ik het niet meer zal meemaken .. Waarom zo'n dramatiserende toon ??
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen

Wetenschap & Planeet