Google Earth
Volledig scherm
© Google Earth

Om geen mensen te raken laat NASA kapotte ruimteschepen neerstorten in Point Nemo in het midden van de oceaan

Point Nemo is het meest afgelegen deel op Aarde. De plek ligt midden in de oceaan op 2.685 kilometer van het dichtste stuk land en doet dienst als ruimteschipkerkhof. Honderden kapotte ruimtetuigen liggen er op de bodem.

 1. Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaartuig Starliner

  Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaar­tuig Starliner

  De lancering van een nieuw ruimtevaartuig, de door vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelde ‘Starliner’, is dinsdag niet doorgegaan. Het vaartuig had moeten opstijgen voor een onbemande vlucht naar het ruimtestation ISS. Een paar uur voor vertrek, terwijl de raket klaarstond op het lanceerplatform, besloot de vluchtleiding echter om de lancering uit te stellen. Boeing Space gaf op Twitter geen uitleg voor dat uitstel, maar door de weersomstandigheden was er maar 50 procent kans dat de vlucht zou kunnen doorgaan.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. "Oncontroleerbaar Chinees ruimtestation zal neerstorten op aarde", mogelijk brokstukken tot 100 kilo
  Ruimtevaart

  "Oncontro­leer­baar Chinees ruimtesta­ti­on zal neerstor­ten op aarde", mogelijk brokstuk­ken tot 100 kilo

  Een Chinees ruimtestation van 8,5 ton dat onbeheersbaar is geworden komt steeds dichter naar de aarde en kan hier neerstorten. De Tiangong-1 of 'Hemels paleis' werd in 2011 gelanceerd en werd gebruikt om zowel bemande als onbemande missies naartoe te sturen. Vorig jaar bleek echter dat China de controle over het station kwijt is. Het stort mogelijk nog deze maand neer en naar verwachting ten laatste in april volgend jaar.

Wetenschap & Planeet