Met een grote buis wordt het vuilnis van de oceaan gehaald.
Volledig scherm
Met een grote buis wordt het vuilnis van de oceaan gehaald. © AP

Ocean Cleanup maakt zonnebrillen van plastic uit oceaan

Plastic dat vorig jaar nog ronddreef op de Grote Oceaan, is omgevormd tot zonnebrillen. Ocean Cleanup, een Nederlands project dat de oceanen schoon wil maken, gaat die verkopen aan mensen die het doel een warm hart toedragen. Zo'n zonnebril kost 199 euro. Van de opbrengsten worden nieuwe schoonmaakacties in de wereldzeeën betaald.

3 reacties

 • Anne-Marie Uhr

  4 maanden geleden
  Mannen, niet altijd zwart zien. Het is een top project en geeft hoop. Zeker zijn er dingen te verbeteren, oefenen baart kunst. Steunen, niet zagen. Wij zullen het zeker steunen. 👍
 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Dit fragment plastiek was in honderdvoud te vinden in elke uithoek van het Doeldok - polypropyleenkorrels 
 • Bart De Graeve

  1 jaar geleden
  Ze hebben zo'n plastic verzamelaar schip ook op rivieren bij Jakarta in Indonesië getest. Liep gelijk vast en moest constant gedepanneerd worden.
 1. Hiv-epidemie in België vorig jaar vertraagd door coronapandemie

  Hiv-epidemie in België vorig jaar vertraagd door coronapan­de­mie

  De coronapandemie en de coronamaatregelen hebben vorig jaar een rem gezet op de hiv-epidemie in België. Er werden 727 nieuwe diagnoses vastgesteld in 2020. Dat zijn er 21 procent minder dan in 2019, zo blijkt uit het jaarlijkse hiv-rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Om hiv verder terug te dringen, moet niet alleen het aantal nieuwe infecties naar omlaag, maar moeten besmette personen ook snel een diagnose en een behandeling krijgen.

Wetenschap & Planeet