In 2014 werd een mysterieus vliegend object met een ongezien acceleratievermogen en zonder tekenen van voortstuwing gespot voor de kust van San Diego, zo maakte het Pentagon recent bekend.
Volledig scherm
In 2014 werd een mysterieus vliegend object met een ongezien acceleratievermogen en zonder tekenen van voortstuwing gespot voor de kust van San Diego, zo maakte het Pentagon recent bekend. © US Department of Defence

"Nu hebben we bewijs dat ufo's bestaan": VS-senator die onderzoeksprogramma opstartte, is blij dat geheim werd onthuld

UFO'sDe Verenigde Staten hebben nu "wetenschappelijke bewijzen" dat ufo's bestaan en dit dankzij het geheime onderzoeksprogramma dat het Pentagon jarenlang voerde. Dat zegt de voormalige senator die het intitiatief nam om zo'n programma te lanceren.

41 reacties

 • Jan Timmermans

  3 jaar geleden
  Als je de verslagen goed leest, dan waren die tuigen vermoedelijk bezig een testvlucht te maken (stijgen, dalen, terug stijgen, dalen, enz.). Moeilijk te geloven dan dat het aliens waren die ons observeren op aarde. Het doet eerder denken aan geavanceerde drones die worden getest.
 • Dirk Carriere

  3 jaar geleden
  We hebben dat bewijs al 60 jaar hoor
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Als er al intelligent buitenaards leven bestaat dat ons kan bereiken dan geven ze in elk geval niets om ons. En kijken ze toe hoe we onszelf en de aarde aan het vernietigen zijn. Af en toe laten ze misschien eens een steentje vallen zoals stoute kinderen die al eens een keitje in een mierenhoop gooien.
 • Chris Ulrichts

  4 jaar geleden
  Beste Freek, het gaat ook niet om aliens. Het gaat om een reeds lang gedocumenteerd fenomeen dat geobserveerd is, vaak te zien op video en waarbij men probeert te achterhalen wat het is. Er is nog geen sprake van aliens. We hebben te doen met iets, een technologisch gevaarte met vreemde vliegeigenschappen, waarvan we niet weten wat het is en waar het vandaan komt. Begrijpelijk dat meerdere landen dit als een potentiële bedreiging zien. En dat is ook de reden dat men het moet bestuderen.
 • karin verwimp

  4 jaar geleden
  Behoorlijk arrogant om te denken dat wij het enige … euhh… intelligent levend wezen zouden zijn in het eindeloos (?) grote heelal.
 1. Amerikaans leger geeft geheime beelden vrij van UFO die door gevechtspiloten werd gespot

  Amerikaans leger geeft geheime beelden vrij van UFO die door gevechtspi­lo­ten werd gespot

  Eergisteren maakte het Pentagon bekend dat het Amerikaanse defensieministerie jarenlang tientallen miljoenen dollars heeft gepompt in onderzoek naar onverklaarbare luchtfenomenen. Vandaag geeft het Amerikaanse leger beelden vrij die tot nog toe geheim waren gebleven. Het gaat om een UFO die in 2014 werd gespot door piloten van gevechtsvliegtuigen. Volgens één van die piloten accelereerde het mysterieuze tuig "zoals niets dat ik ooit heb gezien". "Daar wil ik ook eens mee vliegen", voegde hij er aan toe.

Wetenschap & Planeet