Astronaut Liu Boming tijdens de eerste ruimtewandeling begin vorige maand.
Volledig scherm
Astronaut Liu Boming tijdens de eerste ruimtewandeling begin vorige maand. © AP

Nieuwe ruimtewandeling van Chinese astronauten

Twee Chinese astronauten hebben vrijdag een nieuwe ruimtewandeling gemaakt in het kader van de assemblage van het ruimtestation dat China aan het bouwen is.

 1. China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtestation

  China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtesta­ti­on

  China heeft donderdag de eerste drie bewoners naar zijn eerste echte ruimtestation gebracht. Ze zijn om 09.54 uur Belgische tijd met de capsule Shenzhou-12 aangekomen. Die was afgelopen nacht van op de basis Jiuquan in het noordwesten van China met een Lange Mars-2F draagraket gelanceerd en koppelde op automatische piloot aan de Tianhe-basismodule van het ruimtestation Tiangong (‘Hemels Paleis’), aldus het officiële persbureau Xinhua.
 2. Peperduur medicijn bekend van baby Pia wordt terugbetaald in ons land, bevestigt minister Vandenbroucke
  Play
  18

  Peperduur medicijn bekend van baby Pia wordt terugbe­taald in ons land, bevestigt minister Vandenbrou­c­ke

  Zolgensma, het peperdure medicijn dat in Vlaanderen bekend werd door de enorme SMS-actie voor baby Pia, wordt terugbetaald in België. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Terugbetaling van Zolgensma biedt belangrijke hoop voor kinderen met de zeldzame ziekte SMA en hun families. De therapie biedt aanzienlijke klinische vooruitgang en verbeterde levenskwaliteit. Maar tot nu toe was het prijskaartje dus duizelingwekkend.

Wetenschap & Planeet