Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © epa

Nieuwe planeet lijkt volgens NASA sterk op onze aarde

Onderzoekers van NASA en de Universiteit van New Mexico zijn erachter gekomen dat de recent ontdekte planeet, TOI-1231 b, gelijkenissen met onze aarde vertoont. De planeet zou elke 24 dagen in een baan rond een rode dwergster draaien. Bovendien zou de temperatuur er veel koeler zijn dan op andere planeten. De ontdekking geeft de onderzoekers nieuwe hoop in hun zoektocht naar buitenaards leven. 

5 reacties

 • Erik Bervoets

  2 weken geleden
  90 lichtjaren bevindt deze planeet zich van ons. Met de huidige technologie zou het ongeveer 4050 jaar duren voordat we er zijn. Ik ga het niet meer meemaken, denk ik.
 • Johan Van Biesen

  2 weken geleden
  Het enige dat men kan waarnemen in de ruimte is verleden tijd, door de afstand, zelfs het licht van de zon is al 8 minuten oud alvorens wij het merken, de kans is dus groot dat alles wat we zien al lang niet meer bestaat, dus een reis maken naar de dichts bijzijnde aarde achtige planeet is nutteloos.
 • Eric Grosemans

  2 weken geleden
  Christophe Van Raepenbusch, omdat we zeker weten dat leven zich in die omstandigheden kan ontwikkelen. In andere omstandigheden misschien ook, maar dat weten we dan weer niet met zekerheid. Het is nu al zoeken naar een speld in een hooiberg, maak het niet nog moeilijker om te gaan zoeken in een veld met hooimijten.
 • Christophe Van Raepenbusch

  2 weken geleden
  Het blijft verbazen hoe de superieure kortzichtigheid van dat soort ontdekkingen is. Men blijft ervan uitgaan dat 'leven' per definitie over water en gematigde temperaturen moet beschikken. Waarom zou buitenaards leven zich zo 'aards' moeten gedragen?
 • Michel Van der Hoydowch

  2 weken geleden
  En hoeveel lichtjaren ver is deze telg verwijderd van onze opgesoupeerde aarde .

Wetenschap & Planeet