Een artistieke impressie van hoe Ross 128 b er zou kunnen uitzien.
Volledig scherm
Een artistieke impressie van hoe Ross 128 b er zou kunnen uitzien. © ESO

Nieuwe planeet dicht bij aarde ontdekt met "mogelijk beste kans op leven ooit"

Wetenschappers hebben zopas bekendgemaakt dat ze op amper 11 lichtjaren afstand van de aarde een nieuwe planeet ontdekt hebben waar de omstandigheden zo gunstig zijn en die zo hard op de aarde lijkt dat er mogelijk leven op aanwezig is. Ross 128 b, waarschijnlijk een rotsachtige planeet, is 1,35 keer zo groot als de aarde.

22 reacties

 • censor

  4 jaar geleden
  met een warp misschien ?
 • Eddy Vermeulen

  4 jaar geleden
  Je zult Star Trek's " USS Enterprise " nodig hebben om er te geraken.
 • Antonio Neus

  4 jaar geleden
  @Jan Beerinckx 300 000 (km/s) x 60 (sec/min) x 60 (min/uur) x 24 (uren/dag) x 365 (dagen/jaar) x 11 (lichtjaar) = 1,040688 x 10^14 = 104 068 800 000 000 kilometer. Dat is nu niet onmiddellijk om de hoek maar toch wel een miljoen keer minder ver dan dat andere getal?
 • Guy De Smet

  4 jaar geleden
  We kunnen der dan eerst zonnepanelen gaan installeren, maar of je er subsidies kan voor krijgen moet je eerst eens aan Tommelein vragen.
 • Frank Plevoets

  4 jaar geleden
  Zal straks eens gaan kijken , het is maar om de hoek
 1. Hoe kunnen we ooit naar de 'nieuwe Aarde' vliegen? En hoelang zou dat duren?

  Hoe kunnen we ooit naar de 'nieuwe Aarde' vliegen? En hoelang zou dat duren?

  Ligt buitenaards leven dan toch niet zo ver van ons af als we dachten? Gisteren had de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO groot nieuws voor de wereld: er is bewijs gevonden dat rond de meest nabije ster een planeet draait die levensvatbaar kan zijn. Mogelijk is er dus een nabije woonplaats voor leven buiten ons zonnestelsel. Nu ja, zo nabij is Proxima b nu ook weer niet: 4,22 lichtjaar, ofwel 40 biljoen kilometer. Hoe kunnen we ooit zo ver reizen?

Wetenschap & Planeet