De koepel wordt van het dak verwijderd.
Volledig scherm
De koepel wordt van het dak verwijderd. © Twitter: VSW Mira

Nieuwe koepel met betere telescoop voor volksterrenwacht Mira

VideoVandaag heeft een gespecialiseerde firma de oude 800 kilo zware Schmidt-koepel van het dak gehaald en in de tuin van de aanpalende abdij neergelaten, drie verdiepingen lager, om plaats te maken voor een nieuwe koepel in augustus of september. Ook krijgt de koepel een nieuwe, veel krachtigere telescoop tegen de jaarwisseling.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    5

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet