Mount Cook National Park in Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
Mount Cook National Park in Nieuw-Zeeland. © Thinkstock

Nieuw-Zeelandse winter een maand korter dan honderd jaar geleden

klimaatveranderingDe winter in Nieuw-Zeeland is een maand korter dan honderd jaar geleden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek waarover The Guardian bericht. Het land ondergaat dezelfde trend die ook in andere delen van de wereld voelbaar is.

2 reacties

 • mich lee

  4 jaar geleden
  Er zijn er die echt geen verschil kennen tussen het weer en het klimaat. Het is niet omdat het deze winter erg koud is door de ligging van bepaalde lage en hoge drukgebieden, dat het klimaat ineens anders zou zijn. Als het hier in januari een jaartje steen uit de grond vriest, dan wil dat nog niet zeggen dat de winters niet zachter worden.
 • Marie Vandam

  4 jaar geleden
  Eeuh die kunnen goed liegen want er lag al een maand vroeger sneeuw!!!
 1. Grieks eiland Evia na bosbranden nu ook getroffen door overstromingen
  Griekenland

  Grieks eiland Evia na bosbranden nu ook getroffen door overstro­min­gen

  Evia, het grootste Griekse eiland naast Kreta, heeft na de zware bosbranden van afgelopen zomer nu ook te kampen met hevige regenval en modderstromen. “We hebben al ongewone hoeveelheden regen gezien in sommige delen van het land en we verwachten dat het weer een erg gevaarlijke situatie zal veroorzaken, vooral in verbrande regio’s waar de bodem kletsnat is en rivieren overstromen”, aldus dr. Kostas Lagouvardos van het Nationale Observatorium van Athene.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.

Wetenschap & Planeet