Peter Kneffel/dpa
Volledig scherm
© Peter Kneffel/dpa

Niet-gevaccineerden tussen 55 en 64 jaar hebben tot vijftig (!) keer meer kans om te sterven aan Covid-19

Wie tussen 55 en 64 jaar is en zich niet heeft laten vaccineren tegen in het coronavirus, heeft bijna vijftig keer meer kans om te overlijden aan Covid-19 dan wie wél gevaccineerd is in die groep. Dat blijkt uit een nieuw rapport van gezondheidsinstituut Sciensano, waarover Het Belang van Limburg vandaag bericht.

  1. OVERZICHT. Voor het eerst weer meer patiënten op intensieve, dinsdag voor eerste keer meer dan 150.000 tests afgenomen op één dag

    OVERZICHT. Voor het eerst weer meer patiënten op intensieve, dinsdag voor eerste keer meer dan 150.000 tests afgenomen op één dag

    Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens door Covid-19 blijven stijgen. Dat blijkt vanmorgen uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor het eerste gaat niet alleen het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis omhoog, maar ook het aantal mensen met corona op de diensten intensieve zorg. Dinsdag werden voor de allereerste keer meer dan 150.000 tests afgenomen op één dag.
  2. Geamputeerde kikkerpoot groeit weer aan dankzij geneesmiddelencocktail: nog niet meteen voor de mens, maar “belangrijke eerste stap”

    Geamputeer­de kikkerpoot groeit weer aan dankzij geneesmid­de­len­cock­tail: nog niet meteen voor de mens, maar “belangrij­ke eerste stap”

    Wetenschappers zijn erin geslaagd een geamputeerde achterpoot van een kikker weer te laten aangroeien na een korte behandeling met een geneesmiddelencocktail. Het geslaagde experiment wordt als baanbrekend beschouwd in de regeneratieve geneeskunde, die zich bezig houdt met het vermogen van het lichaam om weefsel en cellen te herstellen. De toepassing voor de mens is nog niet voor morgen, maar expert Bob Lanza noemt het “een belangrijke eerste stap”.

Wetenschap & Planeet