Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

NGO: “Bosgebied groter dan Frankrijk verdwenen tussen 2002 en 2019”

Mensen hebben ruwweg twee derde van ‘s wereld oorspronkelijke tropische regenwoud aangetast of compleet vernietigd, zo blijkt uit een nieuwe studie van Rainforest Foundation Norway. “De totale oppervlakte dat verloren ging tussen 2002 en 2019 is groter dan Frankrijk”, luidt het. Wetenschappers wijzen erop dat een belangrijke natuurlijke buffer tegen klimaatverandering aan het verdwijnen is. 

13 reacties

 • francois de smedt

  1 jaar geleden
  het helpt niet als bij ons een aantal kortzichtigen de diesel in de hoek duwen (heb het wel over recente motoren) en aan de andere kant de regenwouden masaal vernietigd worden en in siberië een mega vervuilende shitplaats is geworden en in sommige landen de binnenwaters gebruikt worden om hun afval in te storten en er meer plastiek in zit dan vis. we leven allemaal maar op 1 bolletje vanille dat langzaam aan het afdruipen is
 • Gustaaf Tielemans

  1 jaar geleden
  We stonden erbij en keken ernaar
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Hier de boeren pesten en alsmaar meer landbouwgrond inpalmen voor zgz natuur, terwijl men is Brazilië & co. Ganse bossen plat brandt om landbouw te ontginnen die een rendement heeft van nauwelijks 5% van onze Westerse boeren. Met wat zijn we dan bezig? Hier landbouw laten verdwijnen om op veel grotere schaal bossen te laten verdwijnen in Amerika en Afrika!
 • ric tamenaars

  1 jaar geleden
  Wij Europeanen kunnen er al iets aan doen door wat minder vlees te eten en geen producten meer te kopen die palmolie bevatten, zoals de meeste smeerchoco alleen al.
 • Kris Dhooghe

  1 jaar geleden
  In Europa is nog veel plaats om bomen te planten,wat houd de Europese politiekers tegen?Europa kan ook een groene long zijn!
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. VN-rapport: “Meer cannabisgebruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoeningen”

  VN-rap­port: “Meer cannabisge­bruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoenin­gen”

  Het regelmatig gebruik van cannabis is door toenemende legalisering en door de coronalockdowns de laatste tijd gestegen. Een rapport van de Verenigde Naties dat vandaag wordt gepubliceerd, waarschuwt dat die toename tot een groeiende belasting van de gezondheidsvoorzieningen leidt. Het stijgende gebruik van het middel veroorzaakt namelijk een toename van het aantal psychische aandoeningen in bijvoorbeeld West-Europa.

Wetenschap & Planeet