Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

NGO: “Bosgebied groter dan Frankrijk verdwenen tussen 2002 en 2019”

Mensen hebben ruwweg twee derde van ‘s wereld oorspronkelijke tropische regenwoud aangetast of compleet vernietigd, zo blijkt uit een nieuwe studie van Rainforest Foundation Norway. “De totale oppervlakte dat verloren ging tussen 2002 en 2019 is groter dan Frankrijk”, luidt het. Wetenschappers wijzen erop dat een belangrijke natuurlijke buffer tegen klimaatverandering aan het verdwijnen is. 

13 reacties

 • frank versammen

  3 weken geleden
  het helpt niet als bij ons een aantal kortzichtigen de diesel in de hoek duwen (heb het wel over recente motoren) en aan de andere kant de regenwouden masaal vernietigd worden en in siberië een mega vervuilende shitplaats is geworden en in sommige landen de binnenwaters gebruikt worden om hun afval in te storten en er meer plastiek in zit dan vis. we leven allemaal maar op 1 bolletje vanille dat langzaam aan het afdruipen is
 • Gustaaf Tielemans

  3 weken geleden
  We stonden erbij en keken ernaar
 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  Hier de boeren pesten en alsmaar meer landbouwgrond inpalmen voor zgz natuur, terwijl men is Brazilië & co. Ganse bossen plat brandt om landbouw te ontginnen die een rendement heeft van nauwelijks 5% van onze Westerse boeren. Met wat zijn we dan bezig? Hier landbouw laten verdwijnen om op veel grotere schaal bossen te laten verdwijnen in Amerika en Afrika!
 • ric tamenaars

  1 maand geleden
  Wij Europeanen kunnen er al iets aan doen door wat minder vlees te eten en geen producten meer te kopen die palmolie bevatten, zoals de meeste smeerchoco alleen al.
 • Kris D'hooghe

  1 maand geleden
  In Europa is nog veel plaats om bomen te planten,wat houd de Europese politiekers tegen?Europa kan ook een groene long zijn!
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

Wetenschap & Planeet