Chris van Der Linden, ook bekend van het programma Topdokters.
Volledig scherm
Chris van Der Linden, ook bekend van het programma Topdokters. © Photo News

Neuroloog van der Linden: "Nieuwe elektroden aanzienlijke verbetering voor patiënten met Parkinson"

Een jaar geleden startte het Gentse AZ Sint-Lucas als eerste gespecialiseerd centrum met het implanteren van een nieuwe soort elektroden bij patiënten met aandoeningen als de ziekte van Parkinson en essentiële tremor. "Het resultaat is heel bevredigend", zegt de bekende neuroloog Chris van der Linden. "Patiënten ondervinden veel minder bijwerkingen".

0 reacties

 1. Nieuwe neusspray tegen migraine goedgekeurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”
  PREMIUM

  Nieuwe neusspray tegen migraine goedge­keurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”

  Pfizer meldt dat hun neusspray tegen migraine Zavzpret net door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. “Een belangrijke doorbraak voor mensen die vrij van pijn willen zijn”, jubelt het persbericht. Is dit nieuwe medicijn echt een medische doorbraak? Hoeveel mensen hebben nu precies last van migraine? Kan je een migraine voorkomen? En wat doe je het beste als je een aanval hebt? Hoe dat allemaal zit, vroegen we aan neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel).
 2. Experten waarschuwen in nieuw rapport voor “klimaat-tijdbom”: “Nú handelen voor leefbare toekomst”

  Experten waarschu­wen in nieuw rapport voor “kli­maat-tijd­bom”: “Nú handelen voor leefbare toekomst”

  Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad Celsius uitkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. De klimaatwetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. “Als we nú handelen, kunnen we nog steeds een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veiligstellen”, zegt IPCC-voorzitter Hoesung Lee.