De beelden die Ramon Lucas maakte achter elkaar gezet. Wat is dat witte schijnsel?
Volledig scherm
De beelden die Ramon Lucas maakte achter elkaar gezet. Wat is dat witte schijnsel? © Ramon Lucas

Nederlandse tourgids doet bijzondere ontdekking tijdens Noorderlicht-reis: “Wat is die witte schim?”

Reisgids Ramon Lucas uit het Nederlandse Wierden wist niet wat hij zag vorige week, tijdens een speurtocht naar het Noorderlicht in Noorwegen. Een witte schim vloog op een bepaald moment dwars door het magische groene licht heen. Wat was dit? “Dit is een hele bijzonder situatie”, kirt de Nederlander.

 1. Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemische infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”
  PREMIUM

  Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemi­sche infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”

  Corona is nog niet volledig achter de rug of iedereen heeft het al over een nieuwe pandemie. Deze keer gelukkig eentje die enkel op ons scherm te zien is - althans voorlopig toch. In de populaire HBO-reeks ‘The Last of Us’ teistert een schimmelinfectie de wereld en verandert iedereen in een bloeddorstig monster. Maar hoe realistisch is dit? Zou het ons ooit ook echt kunnen overkomen? En hoe gevaarlijk zijn schimmels echt? We vroegen het aan microbioloog Hans Carolus (KU Leuven).
 1. Zou het dan toch? Amerikaanse overheid komt met rapport over 120 incidenten met ufo’s
  PREMIUM

  Zou het dan toch? Amerikaan­se overheid komt met rapport over 120 incidenten met ufo’s

  “Wat was dat? Wow, ze zijn met een hele vloot!” Eind deze maand presenteert de Amerikaanse overheid een grootschalig onderzoek naar incidenten met ufo’s, en de eerste bevindingen zijn al uitgelekt. Spannende tijden, voor sceptici én ‘believers’. Gezichtsbedrog, geheime tests van de Chinezen of dan toch een bezoekje van intelligent buitenaards leven? Een overzicht van wat we al (mogen) weten.