Isopress/Senepart
Volledig scherm
© Isopress/Senepart

Nederlandse kinderartsen pleiten voor verbod op verkoop energiedrankjes aan kinderen

Nederlandse kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Bij veel jonge patiënten die zich melden met klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen, blijkt de pepdrank de boosdoener.

15 reacties

 • ivan lindekens

  5 jaar geleden
  en juist nu maakt de wereldkampioen veldrijden reclame voor dit ongezonde energiedrankje...
 • Jef Lois

  5 jaar geleden
  Waarom word het verdelen en de verkoop hier van niet verboden of draaid het toch om de opbrengst voor de overheid?
 • kamiel Beke

  5 jaar geleden
  Als Nederland het effectief zal verbieden, dan pas zullen ze in België ook een onderzoek instellen. Ons voedselagentschap is altijd up too late.
 • Wim Huygen

  5 jaar geleden
  Mocht het voorstel een verbod inhouden onder 16 jaar zou ik "ja" hebben gestemd. Het is echt een mode geworden steeds maar alles aan minderjarigen te willen verbieden onder het excuus van de eeuwige bescherming. Hoe kunnen die gasten nog verantwoordelijkheden opdoen als ze voor eenderwelke beslissing moeten wachten tot hun 18de en tot dat moment onder een stolp worden gehouden? Volwassen worden verloopt in fasen, niet van de ene dag op de andere.
 • Kelly Verlinden

  5 jaar geleden
  Die brol is voor niemand goed. Chemische rommel en suikers die invloed hebben op de neurologische functies van het lichaam. Drink dagelijks enkele blikjes en het risico op een herseninfarct neemt aanzienlijk toe, laat staan kinderen die dit elke dag drinken en andere nadelen.
 1. Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”
  Play

  Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”

  De Brit Gavin Wren ging onlangs viraal met een wetenschappelijk proefje op TikTok. Daarin wil hij te weten komen of een sneetje brood langer vers blijft wanneer je wel of niet jouw handen proper maakt. Het resultaat na net geen maand was duidelijk. “Ik moest stoppen omdat de stank niet meer te harden was na 27 dagen, ook al zaten ze in een plastic zak.” De video’s in kwestie zijn samen al meer dan 4 miljoen keer bekeken.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.