NASA
Volledig scherm
© NASA

NASA zoekt goedbetaalde 'planeetbeschermer'

Onze planeet beschermen tegen buitenaards leven én vice versa. Het lijkt een sciencefiction-job, maar de vacature bestaat écht. De officiële functietitel luidt 'planetary protection officer'. Kandidaten moeten bij de NASA zijn, die er een jaarloon tot 158.000 euro voor veil heeft.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    5

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet