De indrukwekkende foto van het drakenpoollicht boven IJsland.
Volledig scherm
De indrukwekkende foto van het drakenpoollicht boven IJsland. © Instagram

NASA onder de indruk: Australiërs zien draak boven IJsland vliegen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een ongebruikelijke foto vrijgegeven van het noorderlicht boven IJsland. Op de foto, gemaakt door de Australische professionals Jingyi Zhang en Wang Zheng, lijkt het natuurverschijnsel op een vuurspuwende, vliegende draak die woest de vleugels uitslaat.

3 reacties

 • André Lambrechts

  4 jaar geleden
  Ik zie een zeepaardje.
 • Frank De Witte

  4 jaar geleden
  Heel mooi, maar men moet daar nu weer niet direct proberen bijgeloof of religie aan te koppelen. Het is gewoon een toevallig natuurfenomeen in de vorm van een wezen dat nooit bestaan heeft, meer niet.
 • wilfrid haesen

  4 jaar geleden
  Wat de gek erin ziet.ik zie een zwangere vrouw op een fiets met 1 platte band .nog iemand?
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. WEERBERICHT. Vandaag nog grijs, vanaf vrijdag kouder met kans op winterse buien
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog grijs, vanaf vrijdag kouder met kans op winterse buien

  Het blijft vandaag opnieuw grijs op de meeste plaatsen met eventueel enkele opklaringen in de namiddag, vooral dan in het westen en het zuidoosten van het land. In de voormiddag worden wijdverspreide nevel en hardnekkige mist verwacht. In de namiddag kan het zicht wat verbeteren op de meeste plaatsen, met uitzondering van het noorden van het land, meldt het KMI. Vanaf vrijdag zullen de temperaturen ‘s nachts naar verwachting tot net onder het vriespunt dalen en valt mogelijk de eerste winterse neerslag van het seizoen.