Een beeld van de derde vlucht van Marshelikopter Ingenuity.
Volledig scherm
Een beeld van de derde vlucht van Marshelikopter Ingenuity. © NASA

NASA-helikopter maakt nieuwe vlucht op Mars

De NASA-helikopter Ingenuity heeft voor de derde keer een vlucht gemaakt op Mars en die was opnieuw succesvol. Marsrover Perseverance heeft beelden doorgestuurd naar de aarde.

5 reacties

 • Marco Panis

  1 jaar geleden
  Prachtig. Ongelooflijk. Maar hadden we het geld van deze missie in de bestrijding van het corona-virus gestoken dan vielen er minder doden wereldwijd. Eerst problemen hier oplossen, dan verdergaan.
 • Suzy Wittock

  1 jaar geleden
  Deze planeet is toch echt wel prachtig maar de mens helpt ze dagelijks wel om ze om zeep te helpen. Gaan we deze trend dan verder zetten op andere planeten ? Goed bezig !
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  we hebben het (letterlijk) ver gebracht er is dus nog hoop voor de mensheid NONKELJEAN
 • raf janssens

  1 jaar geleden
  prachtig maar ik vraag me af waarom het experiment moet stoppen.als de heli samen met de rover verder weg vliegt kan dat kleine ding een ongelooflijke afstand afleggen en oppervlakte in beeld brengen en zo interessante dingen op het pad van de rover zien die de moeite waard zijn om te onder zoeken .terwijl de rover om zijn gemakje verder rijd kan die heli veel oppervalkte bestrijken
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Wat er toch allemaal mogelijk is als men zijn verstand gebruikt.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Historische vlucht van NASA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd

  Histori­sche vlucht van NA­SA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd

  Historisch! NASA-helikopter Ingenuity is voor het eerst op Mars de lucht ingegaan. Dat is vanochtend rond 9.30 uur onze tijd gebeurd zijn, maar door de vertraging in de communicatie tussen de rode planeet en de onze, kwam de bevestiging pas even voor 13 uur - zo’n 3,5uur later - bij ons op aarde door. Een eerdere poging van de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vlucht op een andere planeet dan de onze werd uitgesteld wegens technische problemen.

Wetenschap & Planeet