NASA giet één jaar zon in schitterende timelapse

VideoHoewel de zon niet altijd zichtbaar is, schijnt ze toch iedere dag. De NASA-ruimtesonde Solar Dynamics Observatory werpt sinds 2010 non-stop haar licht op de ster. De visuele bevindingen van vorig jaar goot de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie in een video.

 1. Apollo 10-astronauten hoorden mysterieuze 'ruimtemuziek' tijdens vlucht voorbij de maan
  Video

  Apollo 10-astronau­ten hoorden mysterieu­ze 'ruimtemu­ziek' tijdens vlucht voorbij de maan

  Bijna veertig jaar na de missie van Apollo 10 naar de maan is een opname opgedoken waarin schijnbaar 'ruimtemuziek' te horen is. De driekoppige bemanning van het ruimtetuig bevond zich aan de achterkant van de natuurlijke satelliet toen ze allen het geluid waarnamen. De astronauten waren zo opgeschrikt door de kosmische klanken dat ze twijfelden om hun ervaring met de ruimteorganisatie NASA te delen. Dat blijkt uit een opname die te horen is in de documentairereeks 'NASA's Unexplained Files' en waarover de nieuwssite Huffington Post bericht.
 2. NASA zoekt kunst voor de kosmos
  Ruimtevaart

  NASA zoekt kunst voor de kosmos

  Gezocht: schilderijen, liedjes, gedichten, foto's en tekeningen van ruimtevaartliefhebbers. Tot 20 maart mogen de liefhebbers via Twitter of instagram hun kunstwerk naar de Amerikaanse ruimtevaartdienst NASA sturen. De geselecteerde werken worden op een chip gezet en zullen in september aan boord van het ruimteschip OSIRIS-REx op reis gaan naar de asteroïde Bennu. Aan boord van het naar de Egyptische god genoemde tuig bevinden zich reeds 442.000 namen van fans die in 2014 op een verzoek van de NASA waren ingegaan. OSIRIS-REx moet de eerste VS-missie naar een asteroïde worden die een stukje planetoïde mee naar huis brengt.

Wetenschap & Planeet