De nieuwe Mars 2020 verkenner zal onder meer speuren naar microben die op leven wijzen.
Volledig scherm
De nieuwe Mars 2020 verkenner zal onder meer speuren naar microben die op leven wijzen. © NASA

NASA gaat met nieuwe verkenner op zoek naar teken van leven op Mars

ruimtevaartDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de verkenner onthuld waarmee het sporen van buitenaards leven hoopt te vinden op Mars. In 2020 zal het onbemande voertuig op Mars landen, waar het op zoek gaat naar oud microbieel leven op de planeet die tot vandaag als onbewoonbaar wordt beschouwd.

8 reacties

 • Laurent Swaan

  3 jaar geleden
  Ook al kost het veel geld , en zijn er veel onnodige problemen op onze aardbol , toch is dit geen nutteloze bedoening , of zoals Mars of zelfs verderop eventueel gaan bewonen , moet kunnen . Of misschien kan men verderop in de ruimte sommige ziektes onderzoeken en bestrijden , of geneesmiddelen bereiden op bv Mars ???????? Ik zeg ja , ik ben pro-ruimtevaart & sterrenkunde .
 • Kenny Smets

  4 jaar geleden
  Het is niet het geld voor wetenschappelijk onderzoek in de ruimte dat weggegooid geld is. Leid naar vele nuttige ontdekkingen. Maar al dat geld dat gepompt word in de oorlogsindustrie dat verspilling is. Dat is een veel grotere som zn die zouden ze beter gebruiken voor se verdere ontwikkeling hier op aarde. Space exploration is nu eenmaal de volgende stap voor ons
 • Stijn De Bock

  4 jaar geleden
  Ha ha...NASA...zijn er nu echt nog mensen die deze bullshit geloven ? Bekijk hun site, bekijk hun filmpjes...allemaal CGI , geen enkele echte foto. Klein vraagje: hoe werkt een verbrandsmotor in het luchtledige ? Antwoord: Niet ! MensDom wordt waker !
 • michel van dam

  4 jaar geleden
  ja leven op mars gaan vinden, waren 44 bemanningsleden in een duikboot, al die dagen nooit gevonden zijn, en een tragischt dood moesten tegemoet zien! Maar ja mars is zeker belangrijker dan een mensenleven op aarde.
 • pascal devillé

  4 jaar geleden
  Als we onze eigen planeet verder ecologisch blijven verwoesten zoals we nu bezig zijn zal de NASA binnen een paar decenia hier nog naar tekens van leven moeten gaan zoeken.

Wetenschap & Planeet