NASA
Volledig scherm
© NASA

NASA deelt eerste prachtige foto van omgeving Marslander

WetenschapDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een eerste haarscherpe foto gedeeld die de InSight nam na zijn succesvolle landing op Mars. Het toestel stuurde gisteravond al een wazige foto door van de rode planeet, maar de nieuwe opname geeft een veel beter beeld van waar InSight precies terecht is gekomen en wat er op de landingssite te zien is.

183 reacties

 • Wim Veirman

  3 jaar geleden
  @Leo Peeters, de meeste van de toestellen die ik heb genoemd werden wel degelijk door Nasa (soms samen met andere firma's) ontwikkeld. Misschien kan je eens google leren gebruiken voor je reageert of kom eventueel met bewijzen over de brug.
 • Donald Deblaere

  3 jaar geleden
  Een ding is zeker, zonder de ruimtevaart zaten veel grappige mensen hier niet op hun PC te tokkelen. En zeker al onze plat-aarder niet. Bijna alle electronica die we nu gebruiken is enkel mogelijk geworden door de ruimtevaart. En de mens is nu eenmaal een nieuwsgierig schepsel, wat ons onderscheid van de andere diersoorten. En alles werd al tientallen malen terugverdiend.
 • Leo Peeters

  3 jaar geleden
  @Wim Veirman, met de toestellen die je opsomt (zonnepanelen, rookmelders, GPS, traagschuim, oorthermometers, telefooncamera's, draagbare stofzuiger, krasbestendige lenzen, enz.) werd in de ruimte geëxperimenteerd, maar aan die spielerei hebben ze hun bestaan niet te danken, en zelden een verbetering.
 • Rody Franks

  3 jaar geleden
  Niet te geloven dat er nog steeds mensen zijn die nog in de middeleeuwen leven en nog aan de verlichting moeten beginnen. Zonde van het voedsel dat we daar moeten voor produceren, kunnen we hen geen CGI voedsel sturen?
 • Nicolaas Van Der Weyden

  3 jaar geleden
  Flat earth.....zegt genoeg...einde discussie met u.

Wetenschap & Planeet