Wetenschappers wisten tot voor kort weinig over de exoplaneet TRAPPIST-1.
Volledig scherm
Wetenschappers wisten tot voor kort weinig over de exoplaneet TRAPPIST-1. © AFP

Mysterieuze planeet TRAPPIST-1 onthult wat van zijn geheimen

De buitenste planeet van het stelsel TRAPPIST-1, dat mogelijk leven kan herbergen, draait in negentien dagen rond haar moederster. Dit heeft een internationaal team van wetenschappers, ook van de Luikse universiteit, berekend.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    5

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet