De nieuwe variant van het coronavirus krijgt de naam omikron (of omicron in Engelstalige spelling).
Volledig scherm
De nieuwe variant van het coronavirus krijgt de naam omikron (of omicron in Engelstalige spelling). © Photo News

"Mogelijk een van de meest besmettelijke virussen ooit” en “andere symptomen”: dit is wat we al weten over de nieuwe coronavariant omikron

UpdateExperts zijn bezorgd over een nieuwe variant van het coronavirus die is opgedoken in het zuiden van Afrika. Hoewel er nog niet genoeg gegevens beschikbaar zijn om met zekerheid te zeggen of de omikronvariant - variant B.1.1.529 - besmettelijker, ziekmakender en/of resistenter is tegen de vaccins, gaan er toch heel wat rode vlaggen omhoog. Dit is wat we nu al weten.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. “Teleurstellende" studie ontkracht dat organische verbindingen in Marsmeteoriet van biologische oorsprong zijn

  “Teleur­stel­len­de" studie ontkracht dat organische verbindin­gen in Marsmeteo­riet van biologi­sche oorsprong zijn

  De ALH 84001-meteoriet is sinds zijn aankomst op Aarde voer voor discussie geweest. Het eerste onderzoeksteam dat met de Marsmeteoriet aan de slag ging, geloofde immers dat hij bewijs leverde voor voormalig leven. Andere onderzoekers hebben dat altijd ontkracht. Ook het onderzoeksteam van Andrew Steele (Carnegie Institution for Science) vond dat de organische verbindingen geen biologische oorsprong hebben, maar het resultaat zijn van een interactie tussen water en het gesteente.

Wetenschap & Planeet