Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Meteoriet explodeerde boven zuidpool met kracht van 1.000 Hiroshima-kernbommen

Wetenschap & planeetOnderzoek van VUB en ULB, in samenwerking met een internationaal team van onderzoekers uit verschillende universiteiten in Europa, Rusland en de Verenigde Staten heeft aangetoond dat 430.000 jaar geleden een grote meteoriet met een diameter van ongeveer 100 meter is ontploft boven Antarctica. De reusachtige meteoriet drong de dampkring binnen en explodeerde, nog voor hij het ijs van de zuidpool bereikte, met een kracht vergelijkbaar met die van 1.000 Hiroshima-kernbommen.

8 reacties

 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Ooit is het weer raak met deze kluit en met 600 kerncentrales(miljoen niet gekoelde brandstofstaven) en duizenden Sevoso bedrijven(erosie) het einde van fauna en flora .....en o ja, die al terminaal was .
 • JUrgen De Daele

  1 jaar geleden
  Jawel, wat moet je daar van geloven. Het is een theorie, waar men onderzoeken of hun resultaten kiest om, toch maar die theorie te laten kloppen
 • Antonio Vivaldi

  1 jaar geleden
  En wat weten wij nu meer
 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  @jim choose Stof van een vulkaanuitbarsting heeft een totaal andere samenstelling en laat totaal andere sporen na, naast het feit dat er geen vulkanen in de buurt zijn.
 • Samuel Peeters

  1 jaar geleden
  Gesubsidieerd ? Hoe onafhankelijk is het verslag dan wel?
 1. Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

  Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

  Terwijl verschillende Europese landen zoals Spanje en Frankrijk momenteel kreunen onder de hitte, heeft het Zuid-Amerikaanse land Brazilië te kampen met een koudegolf. Met 1,4 graden Celsius registreerde de hoofdstad Brasilia gisteren haar laagste temperatuur ooit, terwijl de winter in het tropische land pas binnen een maand begint. Het gure weer vormt een grote bedreiging voor de duizenden daklozen die op straat moeten slapen, alsook voor de oogsten in het land.

Wetenschap & Planeet