Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Meteoriet explodeerde boven zuidpool met kracht van 1.000 Hiroshima-kernbommen

Wetenschap & planeetOnderzoek van VUB en ULB, in samenwerking met een internationaal team van onderzoekers uit verschillende universiteiten in Europa, Rusland en de Verenigde Staten heeft aangetoond dat 430.000 jaar geleden een grote meteoriet met een diameter van ongeveer 100 meter is ontploft boven Antarctica. De reusachtige meteoriet drong de dampkring binnen en explodeerde, nog voor hij het ijs van de zuidpool bereikte, met een kracht vergelijkbaar met die van 1.000 Hiroshima-kernbommen.

8 reacties

 • Yves Steenssens

  2 weken geleden
  Ooit is het weer raak met deze kluit en met 600 kerncentrales(miljoen niet gekoelde brandstofstaven) en duizenden Sevoso bedrijven(erosie) het einde van fauna en flora .....en o ja, die al terminaal was .
 • Jurgen De Daele

  2 weken geleden
  Jawel, wat moet je daar van geloven. Het is een theorie, waar men onderzoeken of hun resultaten kiest om, toch maar die theorie te laten kloppen
 • swenti Bolt

  2 weken geleden
  En wat weten wij nu meer
 • Nick Lersberghe

  3 weken geleden
  @jim choose Stof van een vulkaanuitbarsting heeft een totaal andere samenstelling en laat totaal andere sporen na, naast het feit dat er geen vulkanen in de buurt zijn.
 • Samuel Peeters

  3 weken geleden
  Gesubsidieerd ? Hoe onafhankelijk is het verslag dan wel?
 1. Historische vlucht van NASA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd
  14

  Histori­sche vlucht van NA­SA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd

  Historisch! NASA-helikopter Ingenuity is voor het eerst op Mars de lucht ingegaan. Dat is vanochtend rond 9.30 uur onze tijd gebeurd zijn, maar door de vertraging in de communicatie tussen de rode planeet en de onze, kwam de bevestiging pas even voor 13 uur - zo’n 3,5uur later - bij ons op aarde door. Een eerdere poging van de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vlucht op een andere planeet dan de onze werd uitgesteld wegens technische problemen.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

Wetenschap & Planeet