via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Merck gaat recept coronapil delen met arme landen

Het Amerikaanse farmabedrijf Merck heeft aangekondigd dat het een licentieovereenkomst heeft afgesloten waardoor zijn coronapil molnupiravir rechtenvrij geproduceerd en goedkoop verkocht zal kunnen worden in 105 ontwikkelingslanden.

7 reacties

 • Abraham Lepelaar

  1 jaar geleden
  Knap van die firma en het is zo wij kunnen ons hier makkelijk laten vaccineren maar daar is het al minder evident door de bewaartemperatuur van een aantal vaccins en als er geen geld is kan je geen vaccins kopen
 • Pierre Van den Wijngaert

  1 jaar geleden
  Waar blijft Europa?
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  Leuk om te lezen dat ik 1,5 maand geleden heb bijgedragen en deelgenomen als gezond vrijwilliger aan deze studie en het zijn nut heeft gehad.
 • Michel Amerlinck

  1 jaar geleden
  Dat is pas correct. Een pharma bedrijf die niet alleen uit winstbejag ons verder wil helpen. En waar blijven de anderen?
 • Sabine verdonck

  1 jaar geleden
  Gans de wereld stockt in de modernisering van medicatie en milieu door die rechten en patenten.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.