Niet Australiërs maar belgen hebben de veelbesproken mammoetgehaktbal uitgevonden, dat zegt Hermes Sanctorum, CEO van het Belgische bedrijf Paleo.
Volledig scherm
Niet Australiërs maar belgen hebben de veelbesproken mammoetgehaktbal uitgevonden, dat zegt Hermes Sanctorum, CEO van het Belgische bedrijf Paleo. © Photo News / Paleo

“Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen

De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch”

5 reacties

 • Sven Vanlierde

  2 maanden geleden
  Het zal er nu gewoon van afhangen wie de beste advocaat heeft.
 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  Als vlees kan gekweekt worden zonder dat er dieren aan te pas komen is dat wel een voordeel voor de planeet. Maar anderzijds moeten we misschien gewoon plantaardige alternatieven aanvaarden. Het is ook maar een gewoonte om echt vlees op je bord te willen hebben.
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Groot gelijk , wat denken ze down/under dat ze alleen bestaan op de wereld ?
 • Peter Buyck

  2 maanden geleden
  Moet daar nu echt energie worden ingestoken? Kunstvlees van uitgestorven dieren. Niemand die kan zeggen of dat vlees authentiek is vs een smaaktest tussen een tradionele en vegetarische hamburger.
 • Peggy Heeren

  2 maanden geleden
  Misschien beter gewoon echt vlees gebruiken ipv synthetische rommel ...