Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Maatregelen op school verlagen het risico op overdracht van coronavirus thuis, wijst nieuw onderzoek uit

Het invoeren en naleven van maatregelen op school zijn nuttig en noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat blijkt uit een nieuwe preprint publicatie van Amerikaanse Wetenschappers. Dankzij deze maatregelen verdwijnt het verhoogd risico op overdracht in huishoudens met naar schoolgaande kinderen.

7 reacties

 • Bob Boomer

  2 weken geleden
  De school is het probleem niet, het zijn de schoolpoorten. Smorgens, smiddags en savonds gaan die open. Dan vallen de maskers af en is van afstand houden geen sprake meer.
 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  Het probleem is dat de mensen moeten werken, fabrieken waar niet kan thuis gewerkt worden, en die mensen hebben kinderen die ofwel naar school ofwel naar een opvang moeten, anders moeten de werkers thuis blijven en dat wil niemand, daarom als de scholen open blijven stop met elke vorm van naschoolse hobby's die veroorzaken de meeste besmettingen en ieder mens weet dit heel goed.
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Oei de leraren zullen geen poot meer hebben om op te staan om scholen dicht te houden nu?maar ja die vinden wel iets anders om thuis te blijven!
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Hoe hou je rekening met tijd in dergelijke risico berekeningen. Stel dat ik 10 keer minder kans heb op een besmetting met een mondmasker. Hoe groot is het verschil in risico dan en wanneer wordt ik sneller besmet. Als ik 1 dag op 10 ga winkelen zonder dat mondmasker of in 10 dagen alle dagen ga winkelen met mondmasker.
 • Johan Apatride

  1 maand geleden
  Duh! Al mijn collega's die Corona hebben gehad hebben het via hun kinderen gekregen. Je moet daar geen 20 studies van "experten" voor hebben om dat te beseffen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt

Wetenschap & Planeet