AFP
Volledig scherm
© AFP

Maan wordt vanavond bloedrood in langste totale maaneclips van de eeuw: zo kan je er maximaal van genieten

WetenschapHet wordt een bijzondere vrijdagavond, want dan ontvouwt zich aan onze hemel een uitzonderlijk schouwspel: een totale maansverduistering, en het zal meteen de langste zijn van deze eeuw. Het wordt mogelijks ook een van de best waarneembare, want alle omstandigheden lijken optimaal. Wil je ook niets van het natuurspektakel missen? Volkssterrenwacht Urania heeft speciaal voor de lezers van Het Laatste Nieuws een reeks tips opgelijst om er maximaal van te kunnen genieten.

48 reacties

 • Jozef Vermeulen

  3 jaar geleden
  De maan was verduisterd door wolken!
 • Danny Hoste

  3 jaar geleden
  Veel wolken en regen, niks gezien
 • Ellen Adams

  3 jaar geleden
  In Oud-Turnhout bewolkt en geen maan te zien. Dan maar een rood wijntje.
 • Stefan Leclercq

  3 jaar geleden
  Ik heb de bloed maan deze morgen om 4uur gezien
 • Cynthia Blackcherry

  3 jaar geleden
  Ik zie enkel wolken lol
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet