ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Maan is 150 miljoen jaar ouder dan gedacht

WetenschapDe maan is ongeveer 150 miljoen jaar ouder dan tot nu toe gedacht werd. Dat blijkt uit een analyse van de chemische samenstelling van maangesteente, uitgevoerd door een team van onderzoekers van de ULB en de universiteit van Keulen.

10 reacties

 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  @Octaaf De Smet Harry Potter werd ook op 1 2 3 geschreven. De enige planten die leven zonder fotosynthese zijn parasitair en leven van de fotosynthese van andere planten. Zonder zon, geen planten. Er kan geen kern van waarheid inzitten want geen van hun kon zelfs nog maar een idee hebben van hoe planetaire vorming werkt. Ze waren slechts 4.5 miljard jaar te laat om er zelf bij geweest te zijn. Het eerste leven kwam pas na een miljard jaar. De maan ontstond vrij kort na de aarde.
 • Yves Steenssens

  2 jaar geleden
  Als je ziet hoeveel inslagen er zijn geweest is onze satelliet al erg oud .
 • Octaaf De Smet

  2 jaar geleden
  nick lersberghe groot gelijk maar je moet je afvragen hoe kan het dat ze dat geschreven hebben dan moet het toch zo zijn want zoiets verzin je namelijk niet op 1 2 3 he dus er moet wel een kern van waarheid in zitten en het is ook zo dat er veel plantsoorten zijn die geen zonlicht nodig hebben hetzelfde is ook voor de maan het geval alleen had de aarde toen geen getijden op de oceaan waardoor vele vissen en zeesterren stierven
 • Johan Van Biesen

  2 jaar geleden
  In de meeste mythologieën spreekt men van de tijd voor de maan er was, het kan dus best zijn dat hij ouder is, dat wil niet zeggen dat de maan altijd rond de aarde in orbit was.
 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  @Dirk Er is nergens absolute zekerheid. Ik zie niet wat er relevant is aan wat er in de bijbel staat. Daar staat ook dat de planten voor de zon kwamen. Redelijk bullshit naar mijn gedacht.
 1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
  6

  Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

  Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet