De planeet Jupiter, vastgelegd op de gevoelige plaat door de ruimtesonde Juno.
Volledig scherm
De planeet Jupiter, vastgelegd op de gevoelige plaat door de ruimtesonde Juno. © NASA

Kunst uit de ruimte: NASA geeft adembenemende foto van Jupiter vrij

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een prachtige foto vrijgegeven van de planeet Jupiter. Kunst uit de ruimte, want de afbeelding lijkt wel van de hand van schilder Vincent van Gogh. Toch is ze echt. 

6 reacties

 • Anthony Vandooren

  5 jaar geleden
  100% fake foto... Er is nog nooit 1 foto getrokken van een planeet op deze manier. Is enkel een interpretatie gemaakt door die "wetenschappers"
 • Alex Bervoets

  5 jaar geleden
  Eduard: foto's nemen vanuit de ruimte is niet zo gemakkelijk als het lijkt: een ruimtecamera heeft last van de ruimtestraling en bovendien zien wij maar een klein deel van het lichtspectrum. Ruimtecamera's kunnen daarom ook andere golflengtes waarnemen (infrarood, ultraviolet enz...). Al die data moet nadien verwerkt worden tot een foto binnen ons zichtbaar spectrum.
 • Bob VERSCHUEREN

  5 jaar geleden
  WOOOOOW............zo mooi spijtig dat we nog zo ver niet zijn dat we het met eigen ogen kunnen gaan bewonderen @ Eduard Bedoel je dan dat deze foto er in het echt helemaal anders uit ziet ? Maw : heeft men er maar 'iets' van gemaakt om het mooi en spectaculair te laten lijken ?
 • Lisa Ridley

  5 jaar geleden
  De natuur is zó ontzettend mooi
 • Filip Desmedt

  5 jaar geleden
  Deze foto is genomen pas na het uitgieten van de Jupiler , eentje dat reeds lange tijd ergens verlaten op een schap gestaan heeft , daarom dat het schuim er wat donkerder uitziet .