Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

KMI maakt nieuwe klimaatnormalen bekend: het blijft maar warmer, droger en zonniger worden

Een nieuw jaar is aangebroken en daarmee ook een gloednieuw decennium. Nu 2021 uit de startblokken schiet wordt tegelijkertijd ook de balans opgemaakt van de afgelopen 10 jaar. Daarbij herberekent men ook de klimatologische gemiddelden. Wat zijn die nieuwe gemiddelden voor Ukkel? Had het afgelopen decennium een grote impact? En zijn er trends zichtbaar in de data van het KMI?

25 reacties

 • walther truyens

  4 weken geleden
  het is dit jaar een beetje kouder dan de laatste winters en je merkt het zeker al 200 liter meer verbruik en de winter is niet gedaan , februari zeker een meer verbruik van 150 liter .en ja zonnepanelen zouden wat meer zon kunnen gebruiken , want hoe kan ik mijn zonnepanelen afbetalen , en hoe ga ik dan een return van 5 % winst op mijn investering halen ? dank zij de liegende en bedriegende regering .
 • Daniel Corstjens

  1 maand geleden
  Prima, voor iedere graad die stijgt moeten wij minder stoken, moeten wij minder stoken dan daald de co2 uitstoot weer vanzelf! Als we die gasten moeten geloven dan moeten wij ons met koud water wassen en s'avonds allemaal samen in de keuken rond de stoof gaan zitten met een jas aan.
 • rudi berghmans

  1 maand geleden
  dat is heel goed voor mijn zonnepanelen , voor de rest kan alles wat met milieu te maken heeft de pot op , ik heb ze gelegd met de bedoeling goed voor het milieu maar nu denk ik er anders over , bedankt FOD en regeringen .
 • Jo Van Echelpoel

  1 maand geleden
  Het enig voordeel is dat men zo de ongerustheid en gevolgen van klimaatverandering kan minimaliseren en blijven ontkennen. Corona is ook het nieuwe normaal maar politiek opportunisme en wetenschapsego tot controlezucht blijkt 'ieders' samenleving hiervoor wel te willen veranderen.
 • Nico Lauwaert

  1 maand geleden
  De klimaatopwarming is goed voor onze stookkosten.
 1. Derde zware aardbeving voor kust Nieuw-Zeeland: nu schok van 8,1, tsunamialarm geweken
  Update
  8

  Derde zware aardbeving voor kust Nieuw-Zee­land: nu schok van 8,1, tsuna­mialarm geweken

  Vlak bij Nieuw-Zeeland heeft zich vanavond opnieuw een zware aardbeving voorgedaan. Dat meldt het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS). Het gaat al om de derde hevige schok vandaag en het was meteen de zwaarste van allemaal. Hij haalde 8,1 op de schaal van Richter. Volgens het tsunamiwaarschuwingscentrum in Hawaï zijn kleine “tsunamigolven” waargenomen bij het eiland Tonga. Ondertussen werd het tsunami-alarm wel opgeheven.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Wetenschap & Planeet