Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Klimaatverandering wordt door 64% gezien als een wereldwijde noodsituatie

Maar liefst 64% van de mensen beschouwt klimaatverandering als een wereldwijde noodsituatie. Dat blijkt uit de grootste peiling ooit naar de publieke opinie over dit onderwerp, de ‘Peoples Climate Vote’. De resultaten daarvan werden vandaag bekendgemaakt door de Verenigde Naties.

7 reacties

 • Dexter De Grave

  2 weken geleden
  Uit een grootse peiling onder mijn vrienden blijkt dat 90% de klimaatsector louter als een verdien model zien voor subsidie sponsen.
 • Ronny Toch

  2 weken geleden
  Na 5 reacties zie ik dat zei die reacties geven niet opstaan voor propaganda, zei die erin geloven lopen gewoon mee
 • Koen Asters

  3 weken geleden
  Het is logisch dat dit de uitkomst was. Als je adverteert op mensen die bezig zijn met milieu, krijg je dit. En for the record, ik ben ook bezorgd maar vind het niet correct enquetes te 'sturen'
 • Philippe Deckers

  3 weken geleden
  Miljoenen jaren geleden was het hier ijstijd. Ik heb het wel gehad met die klimaatextremisten en hun onzin. Ze hadden ons ook een droge warme winter voorspeld.
 • Yvo Mast

  3 weken geleden
  Te veel volk op de wereld. We hebben dringend nood aan een wereldwijde Geboortebeperking maar dit debat durven de wereldleiders niet aangaan.
 1. EU en VN verwelkomen terugkeer VS in klimaatverdrag Parijs: “Klimaatcrisis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  EU en VN verwelko­men terugkeer VS in klimaatver­drag Parijs: “Klimaat­cri­sis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  Vanuit de Europese Unie en de Verenigde Naties is opgetogen gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de VS weer deel te laten uitmaken van het klimaatverdrag van Parijs. Biden ondertekende na zijn inauguratie een decreet waarmee de VS zich weer conformeren aan de doelen van het klimaatakkoord om de opwarming van de aarde te beperken.
 2. Mooi lenteweer heeft ook keerzijde: muggen steken vroeger de kop op dan gewoonlijk

  Mooi lenteweer heeft ook keerzijde: muggen steken vroeger de kop op dan gewoonlijk

  Nu het ene dagrecord na het andere sneuvelt, lijkt de lente al volop in het land te zijn. Tegelijk steekt ook een andere onverwachte gast de kop op, die in een stil hoekje van de slaapkamer afwacht om snel en genadeloos toe te slaan: de mug. Gaat het om een verdwaalde ‘lone wolf’ of zijn de zwermen er uitzonderlijk vroeg bij dit jaar? We vroegen het aan bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen University & Research.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Wetenschap & Planeet