Volledig scherm
© EPA

Kenianen niet blij met aandacht voor Somalische vluchtelingen

Terwijl Kenia worstelt met de instroom van vluchtelingen uit Somalië, beleeft ook zijn eigen bevolking een crisis door de aanhoudende droogte. "Wie geeft er nu eten aan bezoekers in zijn huis als zijn eigen kinderen verhongeren?", klinkt het bij gemeenschappen in het noorden van Kenia.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. VN roept noodsituatie in Somalië uit tot hongersnood
  Update

  VN roept noodsitua­tie in Somalië uit tot hongers­nood

  De Verenigde Naties hebben de dramatische situatie door de aanhoudende droogte in delen van Somalië officieel tot hongersnood verklaard. "Die stap is nodig gezien de ernst van de Somalische crisis", zei Mark Bowden, de VN-coördinator voor humanitaire hulp in Somalië, in Nairobi. Een hongersnood wordt pas uitgeroepen als meer dan 30 procent van de kinderen ondervoed is en dagelijks twee op de 10.000 mensen door het gebrek aan voedingsmiddelen om het leven komen.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

Wetenschap & Planeet