Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Kan dit algoritme corona-uitbraken 3 weken op voorhand voorspellen?

Een internationaal team van wetenschappers heeft de opzet voor een algoritme ontworpen waarmee corona-uitbraken drie weken op voorhand voorspeld zouden kunnen worden, onder meer op basis van Google-zoekopdrachten en berichten op Twitter. Althans, zo luidt de theorie in een paper die deze week online werd gepubliceerd. De paper werd nog niet beoordeeld door andere wetenschappers.

1 reactie

 • Piet Deroover

  8 maanden geleden
  Uiteraard kan je dat niet. Het hangt van het gedrag van de bevolking af en nu ook nog eens van de buitenlandse toeristen. Dat is niet voorspelbaar.
 1. Gezondheidsexpert van Johns Hopkins: “VS bereikt groepsimmuniteit in april”

  Gezond­heids­ex­pert van Johns Hopkins: “VS bereikt groepsimmu­ni­teit in april”

  Natuurlijke immuniteit door een eerder opgelopen besmetting met het coronavirus komt veel meer voor dan uit de tests blijkt. Dat schrijft Marty Makary, chirurg en gezondheidsspecialist van de gerenommeerde Johns Hopkins University, in een opiniestuk in de Wall Street Journal. Neem daarbij nog eens de al gevaccineerde Amerikanen en Makary verwacht dat de VS tegen april groepsimmuniteit kan bereiken. “Best mogelijk”, reageert epidemiologe Suzanne Judd.
 2. Experts roepen op om maatregelen streng op te volgen: “Je kan een hele tijd zonder autogordel rijden, maar bij een ongeluk ben je dood”
  PREMIUM

  Experts roepen op om maatrege­len streng op te volgen: “Je kan een hele tijd zonder autogordel rijden, maar bij een ongeluk ben je dood”

  Na de Black Lives Matters-betoging in Brussel, het straatfeest op het Flageyplein en de overvolle zeedijken, waarschuwden virologen voor een opflakkering van het virus. Maar ook de voorbije dagen gingen onze coronacijfers naar beneden. Traag, maar toch. “Ik zou niet te vroeg victorie kraaien”, zegt Erika Vlieghe, voorzitter van de GEES die de exit-strategie coördineert. “Je kan een hele tijd zonder autogordel rijden, tot je een zwaar ongeluk krijgt en dan ben je dood.” Ook andere experts treden haar bij: “Er is geen enkele reden waarom het virus bij ons niet opnieuw zou kunnen opflakkeren.”
 1. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"

Wetenschap & Planeet