Jordanië kampt met droogte omdat het tijdens de winter te weinig regende.
Volledig scherm
Jordanië kampt met droogte omdat het tijdens de winter te weinig regende. © Los Angeles Times via Getty Imag

Jordanië koopt 50 miljoen kubieke meter water na weinig regen tijdens winter

Jordanië koopt 50 miljoen kubieke meter water van Israël. Het land waar water sowieso al schaars is kampt met droogte en grote watertekorten na weinig regenval in de winter. De deal is een van de grootste ooit tussen de twee landen. In 2010 verkocht Israël 10 miljoen kubieke meter water en afgelopen april 3 miljoen.

 1. Jeff Bezos bedankt Amazon-medewerkers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”
  22

  Jeff Bezos bedankt Ama­zon-medewer­kers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”

  Miljardair Jeff Bezos is de medewerkers en klanten van Amazon dankbaar omdat ze zijn kort verblijf in de ruimte mogelijk hebben gemaakt. Dat zei hij vandaag nadat hij met een raket van zijn eigen bedrijf Blue Origin naar de grens van de ruimte vloog. Hij is ook “verbluft” over de “schoonheid en de kwetsbaarheid” van onze planeet, klonk het. Critici vinden dat Bezos zijn geld beter in de aarde zou investeren, dan in peperdure ruimtereizen.
 2. Jongste astronaut Oliver (18) in de wolken na ruimtetrip van 10 minuten: “Elke seconde van deze vlucht was onbeschrijfelijk intens”
  37

  Jongste astronaut Oliver (18) in de wolken na ruimtetrip van 10 minuten: “Elke seconde van deze vlucht was onbeschrij­fe­lijk intens”

  Oliver Daemen (18) mag zich sinds gisteren de jongste astronaut ooit noemen. De Nederlandse student bemachtigde een plek aan boord bij de ruimtevlucht van Amazonoprichter Jeff Bezos. De lancering in Texas vond plaats om 15.14 uur Belgische tijd, tien minuten later landde de capsule weer veilig terug op aarde. “Het was geweldig”, reageerde Daemen euforisch na de trip.
 3. Europa stelt uitgebreid klimaatpakket voor: benzine- en dieselauto's verdwijnen binnen vijftien jaar uit de Europese showrooms

  Europa stelt uitgebreid klimaatpak­ket voor: benzine- en dieselau­to's verdwijnen binnen vijftien jaar uit de Europese showrooms

  Een verbod op voertuigen met verbrandingsmotoren vanaf 2035, uitstootrechten voor transport en gebouwen, een belasting op kerosine,... Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een omvangrijk pakket wetgevende maatregelen aangekondigd die de Europese Unie in staat moet stellen haar klimaatdoelstellingen te halen. “De economie op fossiele brandstoffen heeft haar limiet bereikt”, klinkt het.

Wetenschap & Planeet