Jongste astronaut Oliver (18) in de wolken na ruimtetrip van 10 minuten: “Elke seconde van deze vlucht was onbeschrijfelijk intens”

Oliver Daemen (18) mag zich sinds gisteren de jongste astronaut ooit noemen. De Nederlandse student bemachtigde een plek aan boord bij de ruimtevlucht van Amazonoprichter Jeff Bezos. De lancering in Texas vond plaats om 15.14 uur Belgische tijd, tien minuten later landde de capsule weer veilig terug op aarde. “Het was geweldig”, reageerde Daemen euforisch na de trip.

37 reacties

 • Joris Vanderaert

  3 dagen geleden
  Eddy Keulier, en waar is de onuitputtelijke waterstofbron waarin men gewoon waterstof te tappen heeft? Waterstof is één van de meest reactieve elementen, dat reageert met alles en komt niet voor in de vrije natuur. Om het te maken heeft men gigantisch veel elektriciteit nodig. Om daarna te zeggen dat je geen uitstoot hebt. Hoe hypocriet.
 • Hendrik Jacobs

  3 dagen geleden
  Gewoon schandalig. Hoe geld alles kapot maakt!
 • Johan Apatride

  3 dagen geleden
  Ach ja, als een Ferrari van 1 miljoen of een jacht van 20 miljoen hebben te banaal is, heb je dit nog....
 • Marc Van Lierde

  4 dagen geleden
  Eerst helpen ze de wereld om zeep, en nu gaan we het heelal en de planeten om zeep helpen... En die pipo 's mogen hun gang nog gaan ook. En als een koe of een schaap ne sheet laat is de Co uitstoot een drama. Proficiat politiek
 • Johan Van loocke

  4 dagen geleden
  De co uitstoot moet verminderen willen we de aarde bewoonbaar houden, dat ze ruimte toerisme dan verbieden !

Wetenschap & Planeet