Jongste astronaut Oliver (18) in de wolken na ruimtetrip van 10 minuten: “Elke seconde van deze vlucht was onbeschrijfelijk intens”

Oliver Daemen (18) mag zich sinds gisteren de jongste astronaut ooit noemen. De Nederlandse student bemachtigde een plek aan boord bij de ruimtevlucht van Amazonoprichter Jeff Bezos. De lancering in Texas vond plaats om 15.14 uur Belgische tijd, tien minuten later landde de capsule weer veilig terug op aarde. “Het was geweldig”, reageerde Daemen euforisch na de trip.

37 reacties

 • Joris Vanderaert

  1 jaar geleden
  Eddy Keulier, en waar is de onuitputtelijke waterstofbron waarin men gewoon waterstof te tappen heeft? Waterstof is één van de meest reactieve elementen, dat reageert met alles en komt niet voor in de vrije natuur. Om het te maken heeft men gigantisch veel elektriciteit nodig. Om daarna te zeggen dat je geen uitstoot hebt. Hoe hypocriet.
 • Hendrik Jacobs

  1 jaar geleden
  Gewoon schandalig. Hoe geld alles kapot maakt!
 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  Ach ja, als een Ferrari van 1 miljoen of een jacht van 20 miljoen hebben te banaal is, heb je dit nog....
 • Marc Van Lierde

  1 jaar geleden
  Eerst helpen ze de wereld om zeep, en nu gaan we het heelal en de planeten om zeep helpen... En die pipo 's mogen hun gang nog gaan ook. En als een koe of een schaap ne sheet laat is de Co uitstoot een drama. Proficiat politiek
 • Johan Van loocke

  1 jaar geleden
  De co uitstoot moet verminderen willen we de aarde bewoonbaar houden, dat ze ruimte toerisme dan verbieden !
 1. Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschappers maken voor het eerst “synthetische embryo's”

  Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschap­pers maken voor het eerst “syntheti­sche embryo's”

  Onderzoekers hebben ‘s werelds eerste “synthetische embryo’s” gemaakt. Dit is een baanbrekende prestatie die de noodzaak van sperma, eicellen en bevruchting omzeilt. Wetenschappers van het Weizmann-instituut in Israël ontdekten dat stamcellen van muizen zichzelf konden samenstellen tot vroege embryo-achtige structuren met een darmkanaal, het begin van een brein en een kloppend hart.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.

Wetenschap & Planeet