(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Jan De Meuleneir / Photo News

Jonge boeren vrezen voor toekomst en trekken met tractors door Vlaanderen

Jonge boeren trekken deze week met een colonne tractoren door Vlaanderen. Ze vrezen voor hun toekomst, onder meer door een nakende strengere stikstofregelgeving. Dat meldt initiatiefnemer Groene Kring, zusterorganisatie van Boerenbond.

9 reacties

 • Nicole Vogelaere

  1 maand geleden
  Als ze nu al eens zouden beginnen met enkel te kweken voor eigen land en niet meer dan dat ! Zodat het mest, grondwater probleem ook al een stuk opgelost raakt dan komen ze/we al een eind. Maar ze moeten zo nodig blijven uitbouwen om te kunnen exporteren. Ze denken niet verder dan hun eigen hof
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Wat mij enorm stoort is dat de meeste stikstof uit vliegtuigen komt en die laten ze steeds met rust. Waarom de boeren moeten opdraaien voor de luchtvaart is me een raadsel. Over de luchtvaart en hun gigantische vervuiling zwijgen ze steeds in alle talen.
 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Stikstof probleem kan aangepakt worden door minder grote stallen uit te baten. Verontreiniging grondwater gebeurd door dezelfde grote bedrijven door liquide afval van de dieren omdat stro bijna niet gebruikt wordt en meeste niet afgebroken wordt
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  De zeer grote machines en uitbating ( waarschijnlijk nodig ) zetten een grote druk op de bedrijven waardoor de boeren moeten blijven investeren en dus steeds groter worden. Het zijn fabrieken geworden en uiteraard word er dan teveel uitgestoten. De gronden voor dergelijke bedrijven zijn uitgeput waardoor het probleem nog groter word.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  wij leven in een overbevolkt land om kwalitatief te kunnen leven. Bij hongersnood kunnen we onszelf niet eens meer onderhouden. de technologie legt men niet tussen de boterham :-)
 1. Amerikaanse ruimtesonde begonnen aan lánge terugvlucht naar aarde, met gruis van potentieel gevaarlijke asteroïde ‘Bennu’ aan boord
  3

  Amerikaan­se ruimteson­de begonnen aan lánge terug­vlucht naar aarde, met gruis van potentieel gevaarlij­ke asteroïde ‘Bennu’ aan boord

  Een Amerikaanse ruimtesonde die erin geslaagd is materiaal van een asteroïde te verzamelen, is begonnen aan zijn terugreis naar de aarde. De ‘OSIRIS-REx’ keert ruimterots Bennu de rug toe. Na een lange vlucht landt hij normaal gezien in september 2023 weer op aarde, waarna wetenschappers het gruis kunnen bestuderen om meer te weten komen over hoe ons zonnestelsel is ontstaan. Bijzonder: er is een kleine kans dat de asteroïde in kwestie in de 22ste eeuw op aarde botst, met mogelijk catastrofale gevolgen.
 2. Vanavond lokaal fel onweer mogelijk met windstoten tot 100 km/u
  4

  Vanavond lokaal fel onweer mogelijk met windstoten tot 100 km/u

  Vandaag bereiken warme luchtmassa’s ons land. Afgelopen uren hebben zich felle onweersbuien gevormd in Frankrijk. Met een stevige zuidelijke wind worden deze onweersbuien richting België gestuwd. Vooral de regio’s ten westen van de lijn Antwerpen-Brussel-Charleroi moeten volgens de weerdienst NoodweerBenelux rekening houden met enkele pittige buien. De kans op hagel en windstoten is aanwezig. “De weersituatie laat fel onweer toe waarbij het mogelijk tot stormschade kan komen. Diverse weermodellen berekenen namelijk windstoten die 100 km/u kunnen overschrijden. Pas na middernacht wordt het geleidelijk rustiger”, weet weerman Nicolas Roose.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

Wetenschap & Planeet