(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Jan De Meuleneir / Photo News

Jonge boeren vrezen voor toekomst en trekken met tractors door Vlaanderen

Jonge boeren trekken deze week met een colonne tractoren door Vlaanderen. Ze vrezen voor hun toekomst, onder meer door een nakende strengere stikstofregelgeving. Dat meldt initiatiefnemer Groene Kring, zusterorganisatie van Boerenbond.

9 reacties

 • Nicole Vogelaere

  1 maand geleden
  Als ze nu al eens zouden beginnen met enkel te kweken voor eigen land en niet meer dan dat ! Zodat het mest, grondwater probleem ook al een stuk opgelost raakt dan komen ze/we al een eind. Maar ze moeten zo nodig blijven uitbouwen om te kunnen exporteren. Ze denken niet verder dan hun eigen hof
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Wat mij enorm stoort is dat de meeste stikstof uit vliegtuigen komt en die laten ze steeds met rust. Waarom de boeren moeten opdraaien voor de luchtvaart is me een raadsel. Over de luchtvaart en hun gigantische vervuiling zwijgen ze steeds in alle talen.
 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Stikstof probleem kan aangepakt worden door minder grote stallen uit te baten. Verontreiniging grondwater gebeurd door dezelfde grote bedrijven door liquide afval van de dieren omdat stro bijna niet gebruikt wordt en meeste niet afgebroken wordt
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  De zeer grote machines en uitbating ( waarschijnlijk nodig ) zetten een grote druk op de bedrijven waardoor de boeren moeten blijven investeren en dus steeds groter worden. Het zijn fabrieken geworden en uiteraard word er dan teveel uitgestoten. De gronden voor dergelijke bedrijven zijn uitgeput waardoor het probleem nog groter word.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  wij leven in een overbevolkt land om kwalitatief te kunnen leven. Bij hongersnood kunnen we onszelf niet eens meer onderhouden. de technologie legt men niet tussen de boterham :-)
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den

Wetenschap & Planeet