Archiefbeeld. Blue Origin-topman Jeff Bezos bij de voorstelling van een model van het ruimtevaarttuig New Shepard in 2017.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Blue Origin-topman Jeff Bezos bij de voorstelling van een model van het ruimtevaarttuig New Shepard in 2017. © l

Jeff Bezos wil in juli eerste toeristen naar ruimte brengen

Blue Origin, het commerciële ruimtevaartbedrijf van zakenman Jeff Bezos, wil op 20 juli voor het eerst toeristen naar de ruimte brengen en een hoogte van ruim 100 kilometer boven de aardkorst te bereiken. Het vaartuig gaat echter niet hoog en niet snel genoeg om in een baan rond de aarde te komen.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    6

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet