Je boos maken tijdens het gamen zal je niet helpen om te winnen
Videogames worden alsmaar populairder en de groeiende esports-scene competitiever, met prijzenpotten van enkele miljoenen. Daarom is het verbeteren van spelprestaties een interessante piste voor wetenschappelijk onderzoek geworden. Uit zo een nieuwe studie blijkt nu dat boos gamen je zeker niet zal helpen om te winnen.
Delen per e-mail
Wetenschappers van de universiteit van Stanford waren geïnteresseerd in welke gemoedstoestand je slaagkansen zal doen toe- of afnemen tijdens het gamen. Het antwoord op deze onderzoeksvraag publiceerden ze recent in het wetenschappelijke tijdschrift Emotion. Hun conclusie? Hoe je aan een wedstrijd start is van groot belang.
Tijdens hun onderzoek lieten ze 241 mannen tussen de 18 en 37 jaar oud 5 voetbalwedstrijden spelen in het spel FIFA19. Voor ze aan de wedstrijd begonnen keken alle spelers naar een video die ontworpen was om een specifieke emotie op te wekken. Vervolgens namen ze het op tegen een computer die ingesteld was met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.
De wetenschappers observeerden dat positieve emoties de kansen om de tegenstander te verslaan verhogen én het mentaal welzijn verbeteren. Vooral een enthousiaste ingesteldheid vertaalde zich in betere resultaten. Zo waren er meer doelpogingen en punten, steeg de hoeveelheid balbezit, enz … . Positieve gedachten leiden dus tot positieve prestaties. Ik denk dus ik ben.
Het team van wetenschappers hoopt nu dat het onderzoek zal bijdragen aan het beter begrijpen van de rol van het mentaal welzijn alsook de houding in de prestaties van esports-deelnemers. Dus als je de volgende keer een wedstrijd wilt winnen denk je maar beter twee keer na voor je de controller, of toetsenbord en muis, richting het scherm gooit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios Een terrasoverkapping kiezen? Deze checklist helpt je op weg
Corona houdt ons al maanden aan huis gekluisterd, en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Overweeg je een terrasoverkapping om in alle comfort tijd buiten door te brengen? Weet dan dat er een overvloed aan keuzemogelijkheden en combinaties bestaat. Bouwsite Livios overloopt de zeven belangrijkste vragen die je moet stellen als je bepaalde systemen vergelijkt. -
PREMIUM
Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”
-
Wetenschappers boeken grote vooruitgang bij behandeling progeria bij muizen
De ene muis zit voorovergebogen, beweegt nauwelijks en is grijs op amper 7 maanden tijd, de andere loopt nog opgetogen rond met een gezonde zwarte vacht. De resultaten van een nieuwe wetenschappelijk studie wekken hoop voor mensen geboren met progeria. -
-
Hoe ‘s werelds vreemdste zoogdier zo’n eigenaardigheid werd: wetenschappers kraken genetische code van vogelbekdier
Het vogelbekdier is een vreemde snuiter; hij ziet er niet alleen eigenaardig uit, het zoogdier bezit ook enkele eigenschappen die wetenschappers wereldwijd de wenkbrauwen doet fronsen. Een recent onderzoek, gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature, waarbij het volledige genoom van het dier voor het eerst in kaart wordt gebracht, brengt daar wellicht verandering in. -
Sparen Starten met beleggen: zo vindt u goede beleggingsfondsen
Steeds meer beleggers stoppen een deel van hun spaarcenten in beleggingsfondsen. Maar wat als u (nog) niets van de beurs kent? Hoe vindt u de weg naar het juiste beleggingsfonds? Spaargids.be legt uit hoe u veilig kan starten. -
PREMIUM
INTERVIEW. Topviroloog Peter Piot: "De Zuid-Afrikaanse variant baart me nog meer zorgen dan de Britse”
-
Multimedia Is het nog de moeite om te investeren in een fototoestel?
Omdat de camera’s in onze smartphones steeds beter worden, lijkt het dom om nog in een fototoestel te investeren. Onze techredacteur zocht naar de belangrijkste verschillen tussen de twee.
1 reactie
johanneke li