De capsule kondigt zijn terugkeer op aarde aan met een vurige streep aan de Australische hemel als hij door de dampkring snijdt.
Volledig scherm
PREMIUM
De capsule kondigt zijn terugkeer op aarde aan met een vurige streep aan de Australische hemel als hij door de dampkring snijdt. © AFP

Japan verlekkert zich aan gruis van asteroïde dat ons meer moet vertellen over ontstaan heelal

Japanse wetenschappers verlekkeren zich aan materiaal van de asteroïde Ryugu. De ruimtesonde Hayabusa2 heeft de brokjes met succes afgeleverd op aarde.

4 reacties

 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Theo Dereu: "Wat een ongelofelijke prestatie. Japan staat technologisch astronomisch ver vooruit op de rest van de wereld"? Meer da 50 jaar geleden lande Amerika op de maan en nam grote rotsen mee naar huis. en het is nog nooit geëvenaard, bij geen enkel land.
 • Eric Grosemans

  4 maanden geleden
  Theo Dereu, met die voorsprong valt het nogal mee hoor. 6 Jaar geleden heeft de ESA al eens voorgedaan hoe men op een komeet moet landen. Japan heeft het nog eens overgedaan.
 • peter maas

  4 maanden geleden
  @Theo Dereu,dan moet je zelf de Japanse fabrieken aldaar eens gaan bezoeken als je denkt dat ze daar dan ook sociaal en familiaal even ver staan als hier.
 • Theo Dereu

  4 maanden geleden
  Wat een ongelofelijke prestatie. Japan staat technologisch astronomisch ver vooruit op de rest van de wereld. Daar zou best wel eens wat meer internationale aandacht aan besteed mogen worden.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

Wetenschap & Planeet