Volledig scherm
© Light Pollution Map

In kaart: dit zijn de meest lichtvervuilde gebieden ter wereld

Het wordt wereldwijd 's nachts steeds lichter, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Uit satellietbeelden van de aarde van de afgelopen vijf jaar blijkt de hoeveelheid licht elk jaar met twee procent toe te nemen. Vooral gebieden waar het voorheen nog relatief donker was 's nachts, zijn steeds meer verlicht.

5 reacties

 • Raphael Coryn

  3 jaar geleden
  Licht of geen licht de mens zal zich zelf vernietigen. Wij zijn de intelligenten zogezegd maar dit is maar een droom.
 • Constante Van Planck

  3 jaar geleden
  Gerrit, hoe kan je het autoverkeer aan banden leggen als je de economie constant wil opdrijven? Daarnaast heb je nog de straatverlichting en vooral de laatste tijd de reclameborden, nu leds goedkoper en almaar straffer worden. Bij ons in de straat wordt je door sommige van die borden gewoon verblind.
 • mich lee

  3 jaar geleden
  gerrit, het enige dat iik merk is dat ze het aantal rijstroken beperken. Vele banen gaan van 2x2 naar 1x1 banen. En je kan ook zeggen dat we de economie stilleggen, dat iedereen terug mag verhongeren want zonder economie is er geen landbouw die al de monden kan voeden.
 • gerrit defreyne

  3 jaar geleden
  Wij behoren tot één van de meest vervuilende regio's in Europa. De grote boosdoener is het verkeer. De enige oplossing bestaat er in het verkeer aan banden te leggen ipv de pestmaatregelen in te voeren bij het bouwen van woningen. Blijkbaar heeft niemand de moed om maatregelen te nemen om het autoverkeer te beperken. Integendeel, men zal de rijstroken nog uitbreiden zodat er nog meer auto's de baan op kunnen.
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Wat wil men daar nu aan veranderen? Waar de bevolkingsdichtheid hoog is, zal altijd meer lichtvervuiling voorkomen. En bekijk de kaart ens goed: In het hoge noorden van Noorwegen, Finland en Noordelijk Rusland is de bevolkingsdichtheid zeer laag, maar toch komt er veel lichtvervuiling in de winter voor. Daar schijnt de zon in die periode niet, moet er wel licht gebruikt worden.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

Wetenschap & Planeet