Recovery Brands
Volledig scherm
© Recovery Brands

In deze landen gebruiken ze het meeste drugs (en Belgen zijn stevige drinkers)

Je zou denken dat door het gedoogbeleid in Nederland, daar de meeste joints worden gerookt, maar niets is minder waar. Het zijn de IJslanders die het meest cannabis gebruiken. In Spanje gebruiken ze dan weer het meest cocaïne en de Noren zijn de grootste drinkers.

  1. Amerikaanse overheid erkent dat cannabis kankercellen doodt

    Amerikaan­se overheid erkent dat cannabis kankercel­len doodt

    De Amerikaanse regering heeft een pagina toegevoegd aan hun officiële website met adviezen omtrent kanker. Die gaat over het gebruik van cannabis en cannabinoïden, niet-psychotrope bestanddelen van de wietplant. Daar staat zwart op wit dat cannabis kankercellen doodt. Daarnaast bracht recent onderzoek aan het licht dat het roken van wiet tijdens de tienerjaren niet gelinkt is aan depressie, longkanker of astma in het latere leven.
  2. Na orkaan Ida ook tropische storm op komst: Louisiana roept noodtoestand uit

    Na orkaan Ida ook tropische storm op komst: Louisiana roept noodtoe­stand uit

    Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen nu de tropische storm Nicholas onderweg is. Eerder deze maand werd de Amerikaanse staat nog getroffen door orkaan Ida. Nicholas brengt naar verwachting zware regenval naar gebieden die al hard getroffen zijn door de orkaan. Gouverneur John Bel Edwards vreest dat Nicholas de herstelwerkzaamheden zal verstoren. Nog altijd zitten ruim 100.000 mensen daar zonder stroom.

Wetenschap & Planeet