Vaccinonderzoek in een lab aan de universiteit van Kopenhagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinonderzoek in een lab aan de universiteit van Kopenhagen. © AFP

In de race naar het vaccin duikt een cruciaal probleem op

Over het nieuwe coronavirus Sars-CoV-2 is de wetenschap razendsnel veel te weten gekomen. Toch blijven er nog raadsels en onzekerheden. Daardoor duikt de race naar het vaccin bijvoorbeeld al een cruciaal probleem op. Wat weten we wel en wat weten we niet?

6 reacties

 • Inge Simons

  1 jaar geleden
  10 jaar testen is er nodig. Dan wilt de staat het vaccin ons nog door de strot duwen! Maar wat met de nevenwerkingen? En met ik allemaal lees is het misschien nog niet effectief tegen corona!
 • Roger Vanopstal

  1 jaar geleden
  Ik krijg de indruk dat het virus door de natuur wordt ingezet tegen de overbevolking. Het heeft dus nog veel werk. Het zal niet verdwijnen de eerste tien jaar. Elk nadeel heeft zijn voordeel, geldt ook hier.
 • Ettenna Van Meervelde

  1 jaar geleden
  Ik sta zeker niet te springen om zo maar een vacinatie te nemen........ normaal moet alles jaren getest en uitgeprobeerd worden..Wat als na enige jaren blijkt dat de nevenwerking ook niet van de poes zijn ?
 • Mario Adams

  1 jaar geleden
  Reden te meer om geen vaccin te aanvaarden. Men weet niet wat de gevolgen zijn op termijn.
 • Lars Sudmann

  1 jaar geleden
  Hartelijk bedankt voor deze overzicht. Heel duidelijk en goed om alle studies te zien.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet