AP
Volledig scherm
© AP

IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?

5 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ligstoelen of niet; allemaal goed en wel. Rivieren bevoorraden met het water van een meer .is een tijdelijk lapmiddel. Als de lage rivierstanden aanhouden en toenemen elke zomer, zal de zee inwaarts stromen en dringt het zout de gronden in waardoor ze onbruikbaar worden voor landbouw. het gaat niet over enkele meters maar over ettelijke kilometers.
 • Niek Teetaert

  1 maand geleden
  En toch zalig
 • Maartje Nieuwboter

  2 maanden geleden
  Iemand die zacht wil liggen ?
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Zo comfortabel lijkt dat me niet .maar het zullen geen scherpe rotsen zijn, vermits de brandinging er normaal over slaagt.
 • Arne Dumoulin

  2 maanden geleden
  Ligstoel is toch zachter vind ik. Dus er is nog hoop voor de verhuurders (hoewel hun prijzen echt belachelijk hoog zijn in Italië)
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar
  7

  Zonder maatrege­len stijgt CO2-uit­stoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar

  Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.