Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

In 2020 haalde Europa voor het eerst meer energie uit hernieuwbare bronnen dan uit fossiele brandstoffen

Uit een nieuw rapport blijkt dat de hernieuwbare bronnen eindelijk de fossiele brandstoffen hebben ingehaald in de Europese Unie. Daarmee zet de EU een belangrijke stap richting het behalen van haar klimaatdoelstellingen.

21 reacties

 • Sébastien Rons

  3 dagen geleden
  Dat gaat snel veranderen nu groen de nucleaire centrales laat afbouwen; Gascentrales gaan hun plaats nemen. veel co2
 • René Verhoeven

  3 weken geleden
  Dus Ronny, omdat die bouwvakkers niet weten dat de speling op dat lipje zit om het verschil op te vangen tussen tegen of achter iets meten, gaat u uw woning laten bouwen door mensen die hun kennis opgedaan hebben via google en youtube ipv door een bouwvakker? Veel succes ermee. Ik geloof toch meer in die bouwvakkers met hun ervaring en ben er zeker van dat ze hun rolmaat juist gebruiken zonder mss alles ervan af te weten!
 • Ronny Ooijen

  3 weken geleden
  René Verhoeven, ik heb al meerdere hobbyisten en bouwvakkers (met meerdere decennia ervaring) grote ogen zien trekken toen ik hen vertelde waarom er speling zit op dat haakse stukje metaal bij het begin van een rolmeter. De moraal van dit korte verhaal? Fijn voor u dat u al heel wat ervaring heeft in verband met energie. Dat wil niet zeggen dat u alwetend bent.
 • Patrick De pauw

  4 weken geleden
  Dus wij mogen onze zonnepanelen afkoppelen
 • Geert Tamsyn

  4 weken geleden
  Prijzen fluctueren in functie van vraag en aanbod,vorig jaar een record aan negatieve prijzen door overaanbod. Pieken en dalen moeten vermeden worden, enkel soepel inzetbare gascentrales kunnen die fluctuaties afvlakken. Aan al die paniekzaaierij hebben we niks, daar wordt alleen de kernlobby beter van.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Wetenschap & Planeet