Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

In 2020 haalde Europa voor het eerst meer energie uit hernieuwbare bronnen dan uit fossiele brandstoffen

Uit een nieuw rapport blijkt dat de hernieuwbare bronnen eindelijk de fossiele brandstoffen hebben ingehaald in de Europese Unie. Daarmee zet de EU een belangrijke stap richting het behalen van haar klimaatdoelstellingen.

23 reacties

 • Etienne De Kesel

  1 jaar geleden
  En die energie werd in Belgie opgewekt op het moment dat ze niemand nodig had, en aangezien we geen energie kunnen opslaan hebben we dik betaald aan Frankrijk, om ons net te ontlasten. Enkele uren later konden we dan evenveel electriciteit bij hen kopen tegen de marktprijs. Bottomline : windmolens en zonnepanelen zijn goed voor een aanvulling ( als je de rest kunt afkoppelen), maar mogen nooit de basis van ons energiebeleid worden.
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Wat bewijst ge met zo'n cijfers? De statisticus verdronk in een beek waar gemiddeld 5cm water in stond. We hebben een stabiele energielevering nodig, dat heb ge niet me zon en wind!
 • Sébastien Rons

  1 jaar geleden
  Dat gaat snel veranderen nu groen de nucleaire centrales laat afbouwen; Gascentrales gaan hun plaats nemen. veel co2
 • René Verhoeven

  1 jaar geleden
  Dus Ronny, omdat die bouwvakkers niet weten dat de speling op dat lipje zit om het verschil op te vangen tussen tegen of achter iets meten, gaat u uw woning laten bouwen door mensen die hun kennis opgedaan hebben via google en youtube ipv door een bouwvakker? Veel succes ermee. Ik geloof toch meer in die bouwvakkers met hun ervaring en ben er zeker van dat ze hun rolmaat juist gebruiken zonder mss alles ervan af te weten!
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  René Verhoeven, ik heb al meerdere hobbyisten en bouwvakkers (met meerdere decennia ervaring) grote ogen zien trekken toen ik hen vertelde waarom er speling zit op dat haakse stukje metaal bij het begin van een rolmeter. De moraal van dit korte verhaal? Fijn voor u dat u al heel wat ervaring heeft in verband met energie. Dat wil niet zeggen dat u alwetend bent.

Wetenschap & Planeet