De lancering van de eerste 60 satellieten afgelopen donderdag 24 mei, met een Falcon 9 raket van Space X vanuit Cape Canaveral in Florida
Volledig scherm
PREMIUM
De lancering van de eerste 60 satellieten afgelopen donderdag 24 mei, met een Falcon 9 raket van Space X vanuit Cape Canaveral in Florida © AP

Hoe Elon Musk de hele wereld van snel internet wil voorzien tegen 2024

Even iets googlen vanuit een verlaten stuk woestijn in pakweg Botswana? Met Elon Musks “Starlink”-internet is dat vanaf 2024 realiteit. Vorige week donderdag lanceerde zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX de eerste 60 satellieten die wereldwijd voor supersnel breedbandinternet vanuit de ruimte moeten zorgen. “Een baanbrekende revolutie in vergelijking met ons huidige kabelinternet”, menen experts. 

8 reacties

 • johanneke li

  4 jaar geleden
  hij begint op onze politiekers te gelijken! veel beloven maar de uitwerking valt meestal tegen! tesla heeft nu al geld tekort om al hun projecten te realiseren! volgens mij probeert Elon er een pyramide-spel van te maken, het geld van het volgend project al ophalen en gebruiken om het vorig beloofde project te verwezenlijken en ga zo door...
 • Serge Aernoudt

  4 jaar geleden
  Zijn ook al goed bezig om de ruime te vervuilen. Hoeveel uitstoot voor de productie en de lancering van al die tuigen?
 • Luc Deblonde

  4 jaar geleden
  Dat de heer Elon Musk eens iets afwerkt in plaats van altijd maar nieuwe ideeën te lanceren, want de Duitse constructeurs zullen rapper dan hem lief is zijn Tesla's van de baan vegen en dan is het bye bye Elon Musk.
 • Hans T

  4 jaar geleden
  Downloaden en uploaden kan wel snel zijn maar het zal wel zijn met een lange ping. Iets dat nadelig zal zijn voor gamers. Om niet te zeggen, onmogelijk. Voor normale communicatie perfect, maar niet voor de gamers.
 • Johan Van Biesen

  4 jaar geleden
  De frequenties die de 5G zal gebruiken zijn dezelfde frequenties die in militaire wapens gebruikt worden, als dat geen duidelijk signaal is om het niet toe te laten, dan begrijp ik de regeringen niet, is het opzettelijk stilgezwegen?
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.