Queen Anne’s Revenge (QAR) Conservation Lab/Disney
Volledig scherm
© Queen Anne’s Revenge (QAR) Conservation Lab/Disney

Hij stond bekend als woeste en genadeloze piraat, maar ontdekking in wrak van zijn schip toont andere kant van Zwartbaard

WetenschapIedereen kent hem als de schrik van de oceanen, sinds hij 300 jaar geleden de wereldzeeën onveilig maakte. Groot was dan ook de verbazing van een team onderzoekers dat het wrak van zijn Queen Anne’s Revenge in kaart brengt, toen het iets vreemds vond in de loop van een van de kanonnen van het schip.

25 reacties

 • Hendrik Caverneels

  5 jaar geleden
  Piraten kenden trouwens een vorm van democratie : over alle belangrijke beslissingen werd gestemd en de kapitein werd gekozen na een soort verkiezing
 • Hendrik Caverneels

  5 jaar geleden
  Edward Teach ( zijn echte naam) was een geletterd kapitein bij de Royal Navy die als kaper is begonnen, maar na het verdrag tussen Engeland en Spanje werden al deze kapers ineens vogelvrij zonder toekomst.Trouwens een zekere Kapitein Morgan is ook zo begonnen: plunderde eerst Portobello en werd later de eerste Gouverneur van Jamaica na een algemeen pardon, verleend door Queen Elisabeth 1
 • Maurits Van Nassau

  5 jaar geleden
  Hij was een piraat en waarschijnlijk zal hij dit boek bemachtigd hebben door een geenterd schip,ze vonden het zo goed of ze konden niet lezen dat ze het voor het kanon gebruikte.
 • Annie Darden

  5 jaar geleden
  Dit is nogal wat interessanter dat ze de zeebodem eens volledig onderzoeken i.p.v. het heelal verkennen.
 • rsca fan

  5 jaar geleden
  Eindelijk interesant nieuws. Benieuwd waar en op welke. Diepte dit wrak ligt.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.