thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Het licht aan het einde van de tunnel is écht: dit gebeurt er 30 seconden voor je sterft

Wat gebeurt er met een stervend brein? Hoe beleven we onze laatste seconden? Een gereputeerd neuroloog laat zijn licht schijnen over deze belangrijke vragen. Dat je uit je lichaam zou treden, is nonsens. Maar het licht aan het einde van de tunnel is wel degelijk echt!

  1. Europees geneesmiddelenagentschap onderzoekt of Trumps ‘wondermiddel’ tegen corona groen licht kan krijgen

    Europees geneesmid­de­le­na­gent­schap onderzoekt of Trumps ‘wondermid­del’ tegen corona groen licht kan krijgen

    Voormalig president Trump nam tijdens zijn coronabesmetting het toen experimentele middel REGEN-COV van het Amerikaanse bedrijf Regeneron. Het medicijn is een soort “antistoffen-cocktail”, een techniek die veelvuldig onderzocht wordt. Uit een fase 3-onderzoek van Regeneron en partner Roche blijkt dat ook hun antistoffen wel degelijk zouden kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus.
  2. "Ik was acht maanden zwanger toen ik het gezicht van mijn man wegschonk"

    "Ik was acht maanden zwanger toen ik het gezicht van mijn man wegschonk"

    En of ze voor elkaar gemaakt waren: Lillian en Rudy Ross hadden een hele toekomst met elkaar uitgestippeld, nadat ze elkaar op school leren kennen hadden. De komst van een kindje stond symbool voor hun liefde, niets leek hun geluk nog in de weg te staan. Tot Rudy in juni vorig jaar onverwacht zelfmoord pleegde, Lillian was op dat moment acht maanden zwanger. Tussen de tranen door ging de vrouw akkoord met orgaandonatie, maar er zou nog een opvallende vraag volgen: zag ze het zitten om ook zijn gezicht 'weg te schenken' voor een transplantatie? "Ik heb ja geantwoord. Rudy heeft in totaal het leven van zes mensen gered, het is mooi dat ik dat later aan onze zoon kan vertellen." Nu heeft de Amerikaanse contact met Andy Sandness, de man die zijn nieuwe uiterlijk te danken heeft aan haar zielsverwant.

Wetenschap & Planeet