Volledig scherm
© iStock

Grootste ijsschots ter wereld op ramkoers met Zuidpool-eilandje: hongerdood dreigt voor duizenden dieren

De grootste ijsberg ter wereld stevent recht af op een afgelegen eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan, waar duizenden pinguïns en zeehonden leven. Als het gevaarte voor de kust van South Georgia strandt, zal dat de dieren mogelijk verhinderen om te jagen en voedsel te zoeken. Onderzoekers maakten beelden van de ijsberg en waarschuwen voor een ecologische ramp.

4 reacties

 • Henri Levich

  2 maanden geleden
  Reeds 3 jaar kent men het probleem en het enige wat de zogenaamde wetenschappers doen in maandelijks hun loon ontvangen. Er zijn voldoende middelen om gecontroleerd dit gevaarte naar open zee te sturen. Als stroming dit kan is het ook mogelijk om met verenigde kracht van verscheidene ijsbrekers dit te doen bvb.  
 • Michael Klerks

  2 maanden geleden
  Er is maar 1 weg als je het milieu wilt redden. 1 op 1. Iedereen heeft het recht op 1 kind dan blijft de populatie op niveau en kunnen we de vervuiling inperken. Maar we blijven groeien en dus ook de plaatsen die we innemen op de aarde. 
 • Gustaaf Van Zolder

  2 maanden geleden
  Kan toch maar moelijk geloven dat het dat eiland 100% afsluit. Er zullen toch altijd wel grote spleten en dergelijke zijn aan de grillige grenzen van zowel eiland als ijsblok
 • Anatole De Cock

  2 maanden geleden
  Kunnen ze die enorme ijschots niet dynamiteren, en zo de dieren op het eiland een grotere kans geven tot overleven? Of is het pure onverschilligheid om er iets aan te willen verhelpen? Neig naar dit laatste..
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet