De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar bevlogen speech op de conferentie 'Youth4climate: driving ambition Italy 2021' in Milaan.
Volledig scherm
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar bevlogen speech op de conferentie 'Youth4climate: driving ambition Italy 2021' in Milaan. © EPA

Greta Thunberg hekelt 30 jaar “blabla” over het klimaat

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft dinsdag de "30 jaar aan blabla" door wereldleiders over het klimaat aan de kaak gesteld. Thunberg beschuldigde de leiders ervan "de hoop van jongeren te verdrinken in hun loze beloftes".

86 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  De kreet van Greta "plant bomen" voor het milieu. Maar ze weet dus niet dat alle planten zijn CO² neutraal, tijdens hun leven nemen ze CO² op, en als ze omgekapt, verrotten of verbrand worden, geven ze al hun opgenomen CO² weer terug. Het is dus makkelijk te zien dat de CO² gehalte de volgende 100+ jaar veel meer omhoog gaat, omdat er meer bomen zijn geplant dan normaal. Deze menselijke koolstofdioxide CO²-uitstoot van 0,0016% is veel te klein, om enig verschil te maken in deze klimaatopwarming.
 • dirk andelhofs

  1 jaar geleden
  @Freddie Lamers, de aarde zal niet opwarmen ... serieus ?? De opwarming speelt zich voor onze ogen af momenteel. Het ene na het andere record wordt gebroken, en dat niet op één plek of continent, maar op de ganse planeet. In eigen land hadden we vorig jaar 40 graden, en dit jaar een grote overstroming die meer dan 50000 huizen heeft beschadigd, en meer dan 11000 auto's heeft vernield. Hoeveel meer bewijs wil je nog hebben? We hebben meer Greta's nodig.
 • marc wauters

  1 jaar geleden
  Die greta maakt de wereld nog gekker dan ze al is
 • Paul Boeie

  1 jaar geleden
  De beste manier om toekomstige generaties te beschermen is ze niet maken . Da spel hier draait zonder mensen evengoed rond .
 • Michael Dubois

  1 jaar geleden
  Die elite's en aristocraten en rijken die knikken nu allemaal ja top goe gedaan en achter de schermen maar olie op pompen, steenkool fabrieken, palmbomen uitroeien etc... zolang er daar veel geld mee te verdienen si zal dit NOOIT veranderen.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Internationale studie legt verband tussen hevige regenval juli en klimaatverandering

  Internatio­na­le studie legt verband tussen hevige regenval juli en klimaatver­an­de­ring

  De waargenomen neerslaghoeveelheden in de Duitse regio rond de rivieren Ahr en Erft en in het Belgisch gedeelte van het Maasbekken hebben de historische waarnemingen veruit overtroffen. Dat blijkt uit een attributiestudie, waaraan klimaatonderzoekers van het KMI en van verschillende instellingen uit onze buurlanden en de Verenigde Staten meewerkten. De vandaag gepubliceerde studie concludeert dat de kans op dergelijke extreme weersomstandigheden in West-Europa is toegenomen door de klimaatverandering. Dat meldt het KMI.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Onze wetenschapsexpert heeft grote bedenkingen bij fabriek in IJsland: "Dit zal de klimaatopwarming niet tegengaan”
  Play

  Onze weten­schaps­ex­pert heeft grote bedenkin­gen bij fabriek in IJsland: "Dit zal de klimaatop­war­ming niet tegengaan”

  In IJsland is een fabriek opgestart die CO2 uit de lucht haalt en omzet in een gesteente. De bedoeling is om op die manier jaarlijks 4.000 ton broeikasgas uit de lucht te halen. Maar zal dat ook een effect hebben op de klimaatopwarming? Volgens wetenschapsexpert Martijn Peters moeten we geen te grote verwachtingen hebben. “We produceren 33 miljard ton broeikasgas per jaar. Die 4.000 ton is dus een druppel op een hete plaat.”