De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar bevlogen speech op de conferentie 'Youth4climate: driving ambition Italy 2021' in Milaan.
Volledig scherm
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar bevlogen speech op de conferentie 'Youth4climate: driving ambition Italy 2021' in Milaan. © EPA

Greta Thunberg hekelt 30 jaar “blabla” over het klimaat

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft dinsdag de "30 jaar aan blabla" door wereldleiders over het klimaat aan de kaak gesteld. Thunberg beschuldigde de leiders ervan "de hoop van jongeren te verdrinken in hun loze beloftes".

86 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 weken geleden
  De kreet van Greta "plant bomen" voor het milieu. Maar ze weet dus niet dat alle planten zijn CO² neutraal, tijdens hun leven nemen ze CO² op, en als ze omgekapt, verrotten of verbrand worden, geven ze al hun opgenomen CO² weer terug. Het is dus makkelijk te zien dat de CO² gehalte de volgende 100+ jaar veel meer omhoog gaat, omdat er meer bomen zijn geplant dan normaal. Deze menselijke koolstofdioxide CO²-uitstoot van 0,0016% is veel te klein, om enig verschil te maken in deze klimaatopwarming.
 • dirk andelhofs

  3 weken geleden
  @Freddie Lamers, de aarde zal niet opwarmen ... serieus ?? De opwarming speelt zich voor onze ogen af momenteel. Het ene na het andere record wordt gebroken, en dat niet op één plek of continent, maar op de ganse planeet. In eigen land hadden we vorig jaar 40 graden, en dit jaar een grote overstroming die meer dan 50000 huizen heeft beschadigd, en meer dan 11000 auto's heeft vernield. Hoeveel meer bewijs wil je nog hebben? We hebben meer Greta's nodig.
 • marc wauters

  3 weken geleden
  Die greta maakt de wereld nog gekker dan ze al is
 • Paul Boeie

  3 weken geleden
  De beste manier om toekomstige generaties te beschermen is ze niet maken . Da spel hier draait zonder mensen evengoed rond .
 • Michael Dubois

  3 weken geleden
  Die elite's en aristocraten en rijken die knikken nu allemaal ja top goe gedaan en achter de schermen maar olie op pompen, steenkool fabrieken, palmbomen uitroeien etc... zolang er daar veel geld mee te verdienen si zal dit NOOIT veranderen.

Wetenschap & Planeet