Grensoverschrijdende handel creëert invasie uitheemse soorten

6400, dat is het aantal uitheemse planten- en diersoorten dat opgenomen is in een wereldwijd register (GRIIS). Het register lijst alle vreemde soorten op en toont aan dat ze heel wat schade veroorzaken in gebieden waar ze oorspronkelijk niet thuis horen. Dat blijkt het gevolg te zijn van onze eigen menselijke activiteiten. 

5 reacties

 • Kevin De Smet

  5 jaar geleden
  Dit is een soort... fauna en flora racisme, haha
 • Christine Laevers

  5 jaar geleden
  Gino Denil: laten we daar bij stil staan. Ik ben het volledig met u eens.
 • Rene Verwilghen

  5 jaar geleden
  We zijn met teveel mensen op de wereld ! En het wordt niet beter.
 • Conny Van den Bosch

  5 jaar geleden
  Kan men dit ook eens laten lezen aan de veganisten die massaal groenten en fruit uit exotische landen willen eten maar wel vergeten dat ze daardoor niet alleen verantwoordelijk zijn voor de CO2 door allerlei transportmiddelen maar ook verstoring van het habitat door de invoer van vreemde planten.
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Dat is met de mens ook gebeurt. Toen hij de wereld veroverde werd hij een plaag voor de andere soorten.
 1. “Wereld moet actie ondernemen om menselijk ras te redden”

  “Wereld moet actie ondernemen om menselijk ras te redden”

  Antonio Guterres heeft de wereld opgeroepen om op de komende klimaattop COP27 actie te ondernemen om het menselijk ras te redden. De VN-secretaris-generaal deed die oproep vanuit het VN-hoofdkwartier in New York, in het kader van de openingsceremonie van een voorbereidingstop in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. “Het gaat om een kwestie van leven of dood. Over onze veiligheid vandaag en over ons voortbestaan morgen”, aldus Guterres.